search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:43
MENU CLOSE

Το «Ελ. Βενιζέλος» κατέπλευσε στην «αποκλεισμένη» προβλήτα «Θεμιστοκλής» στον Πειραιά – 119 άτομα με κορωνοϊό

02.04.2020 15:41
Χαρδαλιάς: Τέλος στις live ενημερώσεις - «Θα μας ξαναδείτε μόνο αν τα πράγματα δυσκολέψουν ξανά» - Media

 

Στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας “Θεμιστοκλής”, στο λιμάνι του Πειραιά, κατέπλευσε με ασφάλεια στις 9:20 το βράδυ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, μετά τα 119 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μεταξύ των 380 επιβαινόντων του πλοίου.

Σε όλους του επιβαίνοντες του πλοίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί ιατρικός έλεγχος και σύμφωνα με το Παστέρ τα 119 ήταν θετικά, τα 259 αρνητικά και 2 ακατάλληλα που θα επανελεγχθούν τις επόμενες ώρες.

Όσα μέλη του πληρώματος ήταν αρνητικοί κατά την εξέταση για COVID-19, θα επαναπατριστούν, αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά στις επόμενες 36 ώρες σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί στην CΟVID – 19, θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών.

Το πρωί, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το πλοίο για να πάρει δείγματα από τις επιφάνειες και από το σύστημα κεντρικού κλιματισμού.

Αναφερόμενος στο πλοίο από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας, τόνισε:

«Το 30% των ανθρώπων μολύνθηκε, έκανε γρήγορα τον κύκλο του ο ιός. Σε τέτοιες δομές εξαπλώνεται εύκολα, είναι σημαντικό να έχουμε πρόγραμμα δράσης, υπάρχουν ειδικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Τα μέτρα παραμένουν ίδια για όλους μας».

«Τα πλοία επωάζουν τη νόσο και αυτή διασπείρεται ταχύτατα», συνέχισε.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη για να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί. Ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπλεύσει εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας οδηγίες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:43