search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:31
MENU CLOSE

Πως λάμπει ο ήλιος του Μαγιού…

06.04.2020 10:56

 

Είχα σκοπό να γράψω για τα διάφορα …”νούμερα”  της περιόδου του κορωνοϊού αλλά λέω άσε καλύτερα να πάω σε κάτι πιο ουσιαστικό. Εξάλλου,τα “νούμερα” αυτά καταγράφονται κάθε μέρα από τους αναγνώστες, τους τηλεθεατές, τους ακροατές και δεν είναι και απαραίτητο να τα επαναλάβω εγώ αυτά που βλέπετε η ακούτε.

Τι να πει κανείς για τους celebrities, για τους διάφορους συναδέλφους που έχουν γίνει επιδημιολόγοι – κάνα δυο φορές το επιχείρησα και εγώ με οικτρά αποτελέσματα -, για  διάφορους εμπαθείς αρθρογράφους οι οποίοι έσταξαν χολή για τον Τσιόδρα και για ότι θετικό έχει γίνει σε όλο το σχέδιο για την εξάπλωση του ιού.

Προτιμώ να έρθω σε πιο ουσιαστικά πράγματα όπως η απίστευτη θέληση που έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να προστατευθεί από τον κορωνοϊό. Να πειθαρχήσει σε μέτρα που περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό την ελευθερία . Να προσπαθεί ο καθένας να αντέξει οικονομικά στην επιχείρηση του, στο σπίτι του, ως άτομο, αφού δε γνωρίζει κανείς το χρονικό βάθος της υγειονομικής κρίσης.

Έχουμε πει, ότι ο μήνας Απρίλιος είναι ο δυσκολότερος για να δούμε πόσο θα αποδώσουν τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί. Και είναι δυσκολότερος, γιατί οι περισσότεροι από μας βρισκόμαστε ήδη σε περιορισμό εδώ και 20 μέρες και είναι σημαντικό όμως να κρατηθούμε πειθαρχημένοι και να μείνουμε σπίτι, όσο αυτό είναι εφικτό μέχρι το τέλος του μήνα.

Αν η κατάσταση είναι ικανοποιητική, δηλαδή ο αριθμός των συνανθρώπων μας που θα χάσουν τη ζωή τους, το σύνολο των κρουσμάτων, οι δυνατότητες του συστήματος υγείας, διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα, τότε μπορεί να πει κανείς ότι από τον Μάιο θα μπούμε σε μια άλλη φάση.

Τα μέτρα σταδιακά θα αρθούν,  όπως σταδιακά εφαρμόστηκαν.

Βέβαια, αυτό το καλοκαίρι θα είναι τελείως διαφορετικό. Διαφορετικό, στις συνήθειές μας, στην καθημερινότητά μας, στην οικονομία, στις προσωπικές μας σχέσεις, στις δουλειές μας. Έχουμε δείξει καλά δείγματα σ’ αυτή τη δύσκολη φάση.

Νομίζω ότι από το τον Μάιο και μετά η περίοδος θα είναι ευκολότερη από αυτή που βιώνουμε σήμερα.

Υπομονή λοιπόν, μεθοδικότητα, πειθαρχία, δουλειά από το σπίτι-όσοι μπορούν- και μένουμε σπίτι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:31