search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:25
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Μια πόλη στην Ελλάδα δεν έχει ούτε ένα κρούσμα

08.04.2020 14:04
Κορωνοϊός: Μια πόλη στην Ελλάδα δεν έχει ούτε ένα κρούσμα - Media

 

Ενωμένοι σαν μια γροθιά είναι κάτοικοι και φορείς στη Νάουσα που μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κανένα κρούσμα κορωνοϊού.

Ο Δήμος Νάουσας από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι περιορισμοί των μετακινήσεων φρόντισε να δομήσει ένα δίκτυο ελέγχου και να προσφέρει βοήθεια σε όσους δεν πρέπει να μετακινηθούν και να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, λιγοστές περιπτώσεις κατοίκων της περιοχής που επέστρεψαν από το εξωτερικό, αμέσως τέθηκαν υπό την επίβλεψη των αρχών σε αυστηρή καραντίνα προκειμένου να αποκλειστεί ενδεχόμενη διασπορά κορονοϊού.

Από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή της Νάουσας ενεργοποίησε ένα τηλεφωνικό κέντρο το οποίο και έθεσε στη διάθεση των πολιτών για να δηλώνουν τις ανάγκες τους.

«Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στο δήμο μας», είπε στο Sputnik ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλαος Καρανικόλας, που σε χρόνο ρεκόρ έστησε έναν ολόκληρο μηχανισμό υποστήριξης των πολιτών τόσο μέσα από τις υπηρεσίες του όσο και με τη συμμετοχή επαγγελματιών και πολλών δημοτών που εργάζονται εθελοντικά ή προσφέρουν διάφορα αγαθά.

«Υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που είναι στο σπίτι τους είτε με φαγητό, είτε πηγαίνοντας τα φάρμακά τους είτε θέλουν ιατρική υποστήριξη. Φροντίζουμε να τους παρέχουμε τα πάντα», είπε ο κ. Καρανικόλας.

Ήδη ένας ολόκληρος «στρατός» εθελοντών έχει συστρατευθεί στο πλευρό του δήμου και στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Καταστηματάρχες και δημότες προσφέρουν τρόφιμα γεμίζοντας το «Καλάθι Αλληλεγγύης» που στήθηκε από τον Δήμο στις 30 Μαρτίου.

Μάγειρες που έκλεισαν τα ξενοδοχεία τους μαγειρεύουν καθημερινά 200 μερίδες φαγητού. Άλλοι προσφέρουν τα αυτοκίνητά τους για τη διανομή των αναγκαίων αγαθών καταφέρνοντας όλοι μαζί να κάνουν τη Νάουσα ένα λαμπρό παράδειγμα υποστήριξης της κοινωνίας στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας. Και το σημαντικότερο να μην έχει, μέχρι στιγμής, θετικό κρούσμα.

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο κορονοϊός αντιληφθήκαμε ότι κάποιοι άνθρωποι αργά ή γρήγορα δεν θα έχουν να φάνε, άνθρωποι που αυτή τη στιγμή είναι καλά μετά μπορεί να έχουν σοβαρό πρόβλημα. Έτσι λοιπόν στήσαμε ένα τηλεφωνικό κέντρο, πήραμε μάγειρες, πήραμε υπαλλήλους από τον Πολιτισμό ή άλλες υπηρεσίες, πήραμε τα συνεργεία και τα αυτοκίνητα του Δήμου και μαγειρεύουμε φαγητό με την συνδρομή πολλών ανθρώπων. Και ξενοδοχεία μας βοηθούν και καταστηματάρχες που μας δίνουν ζαρζαβατικά κλπ Όταν ξεκινήσαμε, την πρώτη ημέρα είχαμε 70 μερίδες, μετά έγιναν 130, 150 και τώρα είναι 200 μερίδες φαγητού με αυξητικές τάσεις. Δηλαδή όλο και περισσότεροι έχουν ανάγκες. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες», είπε ο δήμαρχος Νάουσας και πρόσθεσε:

«Εμείς στη Νάουσα ξέρουμε τι γίνεται, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Υπάρχουν σοβαρές ανάγκες που αυξάνονται και κάποια στιγμή θα δώσουμε κι άλλους πόρους από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” για να τις καλύψουμε. Προσπαθούμε όσοι έχουν ανάγκη να είμαστε δίπλα τους».

Η εθελοντική προσφορά είναι αξιέπαινη στην προσπάθεια που γίνεται ειδικά για την παρασκευή φαγητού.

«Έχουμε μάγειρες από ξενοδοχεία που έκλεισαν και οι οποίοι μαγειρεύουν ή για παράδειγμα ένας καταστηματάρχης που έχει γυράδικο στη Νάουσα είπε “Παιδιά θα μαγειρεύω εγώ το κρέας, το ξέρω αυτή είναι η δουλειά μου θα βοηθήσω κι εγώ”». Κάποιος άλλος διέθεσε το προσωπικό του αυτοκίνητο για τις διανομές», ανέφερε ο κ. Καρανικόλας που όπως τόνισε ετοιμάζονται για να φτάσουν ακόμα και 300 τις μερίδες του φαγητού.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Δήμος Νάουσας καλεί «φορείς και εθελοντές, εφόσον το επιθυμούν να συμβάλλουν στο σημαντικό αυτό εγχείρημα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη» και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τον αριθμό 23320-52039.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:25