search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:24
MENU CLOSE

Κίνημα Αλλαγής: Καμία δικαιολογία – Η απόφαση της ΕΚΤ επιτρέπει την αποτελεσματική στήριξη της οικονομίας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2120
9-4-2020
10.04.2020 03:00
fofi_1-1.jpg

 

«Καμπανάκι» προς την κυβέρνηση χτυπάει το Κίνημα Αλλαγής μετά την απόφαση για άρση του waiver από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι, μετά την απόφαση που έλαβε η ΕΚΤ να συμπεριλάβει τα ελληνικά χρεόγραφα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εξαιτίας της πανδημίας, κυβέρνηση και τράπεζες δεν έχουν καμία δικαιολογία να μην στηρίξουν αποτελεσματικά την πραγματική οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει έγκαιρα επτά προτάσεις άμεσης παρέμβασης προκειμένου «να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες και νέα μνημόνια» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη.
«Δεν μηδενίζουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά σε γενικές γραμμές λειτουργεί πυροσβεστικά και αποσπασματικά, όχι προληπτικά» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «δεν μηδενίζουμε τα μέτρα που έχουν παρθεί, όμως είναι ανεπαρκή διότι δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένες κατηγορίες». 

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «για παράδειγμα τα μέτρα δεν καλύπτουν τους μακροχρόνια άνεργους, τους χιλιάδες εργαζόμενους με λίγα ένσημα στον τουρισμό και άλλες ευπαθείς οικονομικά ομάδες. Μιλάμε για εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή δεν έχουν τα προς το ζην». 

Ταυτόχρονα η Χαριλάου Τρικούπη βάζει στο κάδρο και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η Κουμουνδούρου άλλοτε επαναφέρει πρόγραμμα Θεσσαλονίκης με λεφτόδεντρα και άλλοτε στελέχη της σκάβουν χαρακώματα για μελλοντικούς «λογαριασμούς». Στην ίδια συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ υποστήριξε ότι η παράταξη έχει αποδείξει πως ξέρει και μπορεί να συνεισφέρει στον λαό και την πατρίδα.
«Δεν θα κάνουμε πλειοδοσία παροχών. Ούτε θα υιοθετήσουμε τη λογική του “δεν πληρώνω”, που την πλήρωσε πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μιλάμε πολλές γλώσσες για να τους ικανοποιήσουμε όλους» είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά. 

Επιτέθηκε όμως στην Κουμουνδούρου λέγοντας πως ο «ΣΥΡΙΖΑ πατάει σε δύο βάρκες. Παρουσιάζει δύο πρόσωπα, ένα του αρχηγού και ένα των στελεχών, για να κερδίζει πολλά ακροατήρια». Όπως είπε, «αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας και περιγράφει με τα μέτρα του ξεπερνούν τις δυνατότητες της χώρας. Μας βάζουν σε νέους κινδύνους. Αυτή η πολιτική δεν βοηθά τη χώρα. Δείχνουν ότι είναι “κολλημένοι” στην εποχή του “δεν πληρώνω”, αλλά αυτά δεν περνάνε πια». 

«Τυχοδιωκτισμός»
Την ίδια στιγμή στη φημολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η Χαριλάου Τρικούπη στέκεται απέναντι, σημειώνοντας ότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση έχει εντολή να διαχειρισθεί και τις κρίσεις και τις συνέπειές τους και πως η χώρα δεν χρειάζεται νέες περιπέτειες. «Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα και συνεννόηση για να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια δύσκολες καταστάσεις» τονίζουν στελέχη της παράταξης. 

Με έμφαση μάλιστα λένε πως «όταν η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναμπεί επειγόντως σε τροχιά ομαλότητας, θα είναι τυχοδιωκτισμός να καταφύγουμε σε εκλογές και μάλιστα διπλές, που θα εντείνουν επικίνδυνα διαλυτικά φαινόμενα». Και με νόημα αναφέρουν πως η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα του πώς έπεσαν «από το άλογο» στις εκλογές που έγιναν ύστερα από κρίση αυτοί που νόμιζαν ότι ήταν «καβάλα». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08