search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:41
MENU CLOSE

Μένουμε σπίτι και βλέπουμε κάθε μέρα θέατρο: Τέσσερις επιπλέον διαδικτυακές παραστάσεις από το θέατρο Πορεία

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2120
9-4-2020
11.04.2020 03:00
treis_adelfes_poreia.jpg

 

Αμέσως μετά το τέλος του πρώτου κύκλου, που ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου, το θέατρο Πορεία πήρε την απόφαση να προβάλει τέσσερις επιπλέον παραστάσεις με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον.

Πρόκειται για τις παραστάσεις «Φρεναπάτη», «Παντρολογήματα», «Αμερικάνικο Βούβαλο» και «The Man Who», ενώ λόγω της μεγάλης συμμετοχής αυτής της πρωτοβουλίας και ανταποκρινόμενο στα πολλά αιτήματα του κοινού, το θέατρο πρόκειται να προβάλει εκ νέου τις παραστάσεις «Το Ευχαριστημένο», «Τρεις Αδερφές» και «Μεγάλη Χίμαιρα», που θα κλείσει τον κύκλο αυτών των παραστάσεων την Τετάρτη 15.4.

Κάθε ημέρα θα είναι διαθέσιμη και μία διαφορετική παράσταση από το αρχείο του θεάτρου, που το κοινό μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα https://poreiatheatre.com.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να κρατήσει το κοινό σε επαφή με το θέατρο και την τέχνη ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και την παγκόσμια περιπέτεια που μας καλεί να μείνουμε όλοι στο σπίτι με σκοπό να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε…

Ωστόσο, το θέατρο Πορεία επισημαίνει τη θεμελιώδη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην εμπειρία του θεατή που βρίσκεται μπροστά στη σκηνή και εκείνου που παρακολουθεί μέσα από μια οθόνη, καθώς είναι δεδομένο ότι η θεατρική τέχνη παίρνει υπόσταση μόνο διά ζώσης με την αλληλεπίδραση των ηθοποιών και του κοινού να είναι αυτή που χαρίζει στο θέατρο μαγεία.

Παρ’ όλα αυτά, έστω και διαδικτυακά μια παράσταση μπορεί να ψυχαγωγήσει, να εμψυχώσει και κυρίως να θυμίσει την αξία όλων εκείνων που μέχρι χθες θεωρούσαμε αυτονόητα. Αυτά που πιθανότατα «αύριο» θα εκτιμήσουμε και θα φροντίσουμε να απολαύσουμε περισσότερο…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:41