search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:26
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή – Απλώς επέστρεψα στον τόπο κατοικίας μου

11.04.2020 06:36
Βαρουφάκης: Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή – Απλώς επέστρεψα στον τόπο κατοικίας μου - Media

 

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή να μιλήσω για το Eurogroup στο οποίο η κυβέρνηση ”πούλησε” το ευρωομόλογο».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, αναφορικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του ίδιου και άνδρα του λιμενικού στο λιμάνι της Αίγινας.

Αναφέρει δε ότι δεν μετακινήθηκε προς το νησί της Αίγινας, απλώς επέστρεψε στον τόπο κατοικίας του μετά την ομιλία του στη Βουλή.

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση “πούλησε” το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

ΜέΡΑ 25: Πρώτοι ζητήσαμε λειτουργία της Βουλής με τηλεδιάσκεψη – Ο Βαρουφάκης έπρεπε να μεταβεί στην Αθήνα

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό εξέδωσε και ο πολιτικός φορέας του οποίου ηγείται ο Γιάνης Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το ΜέΡΑ 25 πρώτο ζήτησε την μέσω τηλεδιάσκεψης λειτουργία της Βουλής, κάτι που ωστόσο γεν έγινε αποδεκτό και ως εκ τούτου ο Γ. Βαρουφάκης έπρεπε να μεταβεί από την Αίγινα στην Αθήνα για να τοποθετηθεί στη Βουλή και στη συνέχεια να επιστρέψει στο νησί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Μέρα25 από την πρώτη στιγμή στήριξε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών.

Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν την ένταση του φαινομένου στη χώρα μας, την κανονική μεν αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης δε λειτουργία της Βουλής – αίτημα που, ως τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποδεχθεί.

Ως εκ τούτου, η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.

Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30. Τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα» είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού.

Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας του της 9ης Απριλίου στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 ελπίζει ότι, τουλάχιστον μετά το Πάσχα, και εφόσον τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν, η Βουλή, επιτέλους, να λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες.»

Πέτσας: Ο Βαρουφάκης πρέπει να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του

Σχολιάζοντας το περιστατικό με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα πρέπει να αποδείξει ότι στην Αίγινα βρίσκεται το σπίτι του, η μόνιμη κατοικία του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, είπε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο του Λιμενικού, ενώ σχολιάζοντας τις εξηγήσεις του βουλευτή ανέφερε ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 θα πρέπει να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι το σπίτι του, η μόνιμη κατοικία του. «Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ό,τι προβλέπεται» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:25