search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:51
MENU CLOSE

Έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές σε όλους τους κρίκους της διατροφικής αλυσίδας

11.04.2020 16:04
5068575.jpg

 

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών με γνώμονα το συμφέρον και την υγεία των καταναλωτών για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, ανακοίνωσε πως τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, μέλη της ΠΟΚΚ θα ακολουθήσουν διευρυμένο ωράριο για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και επισημαίνει για ακόμα μια φορά ότι:

Πρέπει να εφαρμοστεί το σύστημα «ΑΡΤΕΜΙΣ» σε όλο το φάσμα της διατροφικής αλυσίδας, δηλαδή από τον κτηνοτρόφο μέχρι το πιάτο του καταναλωτή.

Επιβάλλεται η τοποθέτηση των ταυτοτήτων των σφάγιων σε εμφανές σημείο στο κατάστημα, ώστε να ενημερώνονται ορθά και πλήρως οι καταναλωτές για την προέλευση του κρέατος. Παράλληλα οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να μεριμνήσουν για την εφαρμογή της σε όλους τους κρίκους της διατροφικής αλυσίδας, ώστε να σταματήσει η αποκλειστική στοχοποίηση του κλάδου των κρεοπωλών.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υφίστανται τα κρεοπωλεία μέσω παραπλανητικών διαφημίσεων οι οποίες προωθούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς να αναφέρουν την ποιότητα και την προέλευσή τους

Επιβάλλεται η εμφανής αναγραφή προέλευσης και ποιοτικής κατάταξης του κρέατος, ώστε να ενημερώνεται το καταναλωτικό κοινό για το προϊόν που καταναλώνει ή που πρόκειται να προμηθευτεί.

Ενόψει των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνει η χώρα μας να ενταθούν οι έλεγχοι προκειμένου να αντιμετωπισθεί το μεγάλο πρόβλημα της λαθροσφαγής και της πώλησης ολόκληρων ή τεμαχισμένων σφαγίων μέσα από τη στάνη, δηλαδή κατευθείαν από τον κτηνοτρόφο στον καταναλωτή και μάλιστα χωρίς υγειονομική θεώρηση. Για το λόγο αυτό προτείνουμε την επέκταση των ελέγχων σε αποθηκευτικούς χώρους μεταφοράς των ΚΤΕΛ, ΤΑΧΙ και αυτοκινήτων. Τούτο, εκτός από παράνομο επιτείνει τη φοροδιαφυγή, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία του καταναλωτή και τέλος μεγιστοποιεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των συναδέλφων μας.

Για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι στα παραδοσιακά κρεοπωλεία, μέλη της ΠΟΚΚ, υπάρχει αφθονία αμνοεριφίων και δυνατότητα επιλογής της τιμής με βάση την ποιότητα. Στο σημείο αυτό καταγγέλλουμε το «κλείδωμα» ήδη των τιμών από πολυεθνικές αλυσίδες οι οποίες στοχεύουν στο να αποπροσανατολίσουν τον καταναλωτή και να πλήξουν τον κλάδο μας για ακόμη μια φορά.

Τελειώνοντας, κλείνει την ανακοίνωση της με την επισήμανση πως παρά την υποβάθμιση και οικονομική τελμάτωση του χώρου του κρέατος θεωρεί ότι ο κλάδος μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης/πυλώνα και λύση στο αδιέξοδο της ελληνικής οικονομίας και πως ευελπιστεί σε καλύτερες μέρες  για όλους.

Πηγή: Meat Place

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:51