search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:45
MENU CLOSE

Επιχείρηση «πασχαλινό τραπέζι» της ΕΛ.ΑΣ: Περιπολίες σε ναούς – Ειδικά μέτρα στην Βαρβάκειο

13.04.2020 19:36
Επιχείρηση «πασχαλινό τραπέζι» της ΕΛ.ΑΣ: Περιπολίες σε ναούς - Ειδικά μέτρα στην Βαρβάκειο - Media

 

Τρία ειδικά επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. θα τεθούν σε εφαρμογή όλη την Μεγάλη Εβδομάδα με κορύφωση την Κυριακή του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Αρχικά η επιχείρηση «πασχαλινό τραπέζι» προβλέπει σχέδια και αυξημένες περιπολίες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα καταστήματα τροφίμων για όλους όσους θέλουν να ετοιμάσουν το πασχαλινό τραπέζι. Αρχικά υπάρχει ειδικό σχέδιο για την Βαρβάκειο Αγορά. Η είσοδος θα γίνεται από την οδό Αρμοδίου ανά 10 άτομα και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος. Όσοι βγαίνουν τόσοι θα εισέρχονται. Μάλιστα οι αστυνομικοί θα βρίσκονται έξω από την αγορά προκειμένου να παρακολουθούν την τήρηση των μέτρων.

Στα κρεοπωλεία, τις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ θα υπάρξει αύξηση των περιπολιών για την τήρηση των αποστάσεων και την αποτροπή των ληστειών καθώς θα υπάρχει συσσώρευση μεγάλων χρηματικών ποσών σε καταστήματα τροφίμων.

Την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή θα τεθεί σε εφαρμογή η επιχείρηση ναός, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται «αντάρτικο» στις απαγορεύσεις της περιφοράς του Επιταφίου και της λήψης της Θείας Κοινωνίας, όπως συνέβη πρόσφατα σε Κουκάκι και Κέρκυρα. Έτσι προβλέπονται αυξημένες περιπολίες έξω από ναούς και έλεγχοι διαδικτυακών συνδέσμων για μαζικά καλέσματα πιστών όπως είχαμε δει το προηγούμενο διάστημα.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα λάβει χώρα η επιχείρηση… οβελίας και θα περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους για μεγάλες οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιδιώκουν να αποτρέψουν μία μεγάλη πασχαλινή έξοδο εντός της πόλης και θα γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις με συστάσεις για συγκεντρώσεις σε αυλές και ταράτσες.

Πηγή: ΣΚΑΙ
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:45