search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:34
MENU CLOSE

Σάντερς: Στηρίζω Μπάιντεν – Για να νικήσει τον πιο επικίνδυνο πρόεδρο στην σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ

13.04.2020 20:01
Σάντερς: Στηρίζω Μπάιντεν - Για να νικήσει τον πιο επικίνδυνο πρόεδρο στην σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ - Media

 

Ο Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε την επίσημη στήριξή του στον μέχρι πρόσφατα αντίπαλό του στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, για να νικήσει «τον πιο επικίνδυνο πρόεδρο στην σύγχρονη ιστορία αυτής της χώρας».

«Σήμερα ζητώ από όλους τους Αμερικανούς, όλους τους Δημοκρατικούς, ανεξάρτητους και πολλούς Ρεπουμπλικάνους – να συνενωθούν με αυτή την εκστρατεία και να υπερασπίσουν την υποψηφιότητά σας, την οποία στηρίζω», δήλωσε ο γερουσιαστής από το Βερμόντ στον Μπάιντεν σε μια ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση.

Την προηγούμενη Τετάρτη ο 78χρονος Σάντερς τερμάτισε την εκστρατεία του για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και σήμερα επικαλέστηκε το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού ως έναν λόγο για να συνασπιστεί το κόμμα.

Όπως είπε, στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην αντιπροέδρου «για να είναι σίγουρος ότι (ο Μπάιντεν) θα νικήσει κάποιον που πιστεύω – και μιλώ μόνο για τον εαυτό μου – είναι ο πιο επικίνδυνος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία αυτής της χώρας», αναφερόμενος στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόνανλντ Τραμπ.

Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ανήρτησε μια φωτογραφία στο twitter, μαζί με τον Σάντερς, λίγο μετά την ανακοίνωση, που συνοδευόταν από την λέξη «Ενότητα».

«Η στήριξή σας σημαίνει πολλά», είπε ο Μπάιντεν στον Σάντερς καθώς οι δυο εμφανίστηκαν δίπλα-δίπλα στο βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εκστρατείας του πρώην αντιπροέδρου. Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Σάντερς «την πιο δυνατή φωνή για μια πιο δίκαιη Αμερική».

Η κίνηση του σοσιαλιστή γερουσιαστή ήρθε σε αντίθεση με το 2016, όταν περίμενε έως την παραμονή του εθνικού συνεδρίου του κόμματος το καλοκαίρι για να στηρίξει την τότε υποψήφια, Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να οριστεί επίσημα υποψήφιος από το Δημοκρατικό κόμμα κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του κόμματος, που αναβλήθηκε μέχρι τις 17 Αυγούστου λόγω της πανδημίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:34