05/12/2020 01:07:05

Απούλητος... ο οβελίας εξαιτίας κορωνοϊού - Zητούν παρέμβαση Μητσοτάκη οι κτηνοτρόφοι

Απούλητος... ο οβελίας εξαιτίας κορωνοϊού - Zητούν παρέμβαση Μητσοτάκη οι κτηνοτρόφοι - Media

 

Tην παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης για να μην καταστραφούν μένοντας αδιάθετα χιλιάδες αμνοερίφια, λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Το αίτημα μεταφέρθηκε από τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλο Παπαδάκη μέσω του συμβούλου του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η neakriti έντονη είναι η ανησυχία των αιγοπροβατοτρόφων για εισαγωγές αμνοεριφίων και ελληνοποιήσεών τους, την ώρα που οι ίδιοι πληρώνονται από 3,80 έως 4 ευρώ το κιλό τα δικά τους αμνοερίφια.

"Καμπανάκι" κινδύνου προς τους καταναλωτές, προτρέποντάς τους να προτιμήσουν το ελληνικό αρνί για το τραπέζι του Πάσχα, κρούει την ίδια ώρα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημόσιων Υπαλλήλων.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την πανδημία του νέου κορωνοϊού και της ασθένειας COVID-19, επαναπροσδιορίζεται καθημερινά ο ρόλος του κράτους μας και των λειτουργών του, διαψεύδοντας έτσι τους απόλυτους ισχυρισμούς για την επικράτηση του άκρατου καπιταλισμού και των κανόνων της αγοράς που η παγκοσμιοποίηση κατέστησε κυρίαρχους τα προηγούμενα χρόνια.

Εμείς οι γεωτεχνικοί δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας μας, δουλεύοντας καθημερινά δίπλα στους Έλληνες γεωργούς, κτηνοτρόφους και αλιείς, ζούμε τον μόχθο τους και κατανοούμε την αγωνία και την ανασφάλειά τους.

Είναι αυτοί που, όπως και κάποιες άλλες παραγωγικές τάξεις (π.χ. οι μεταποιητές), δίνουν τον δικό τους ιδιαίτερο αγώνα όχι μόνο για την ατομική και οικογενειακή τους επιβίωση, αλλά και για τη διατροφική αυτάρκεια της χώρας μας.

Είναι αυτοί κυρίως που, από την "άλλη πλευρά του φεγγαριού", διαψεύδουν τον δογματισμό του ξεπερασμένου κρατισμού που υποσκάπτει και συκοφαντεί τη δημιουργικότητα, την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική ευθύνη και ανθρωπιά του υγιούς ιδιωτικού τομέα και γενικά των υγιών δυνάμεων της αγοράς.

Αυτούς τους ανθρώπους, τις Άγιες μέρες του Πάσχα που πλησιάζουν, πρέπει όλοι να τους στηρίξουμε γιατί, πέραν όλων των άλλων, στηρίζουμε πρώτα και κύρια τη χώρα μας και τον εαυτό μας.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να αγοράσουν για τη Μεγάλη Εβδομάδα και για το πασχαλινό τραπέζι προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών. Να στηρίξουμε επίσης τις λαϊκές, τα ψαράδικα, τα κρεοπωλεία και τα μανάβικα της γειτονιάς και να προσέξουμε να αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ».

Χαρακτηριστικό είναι το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας στους καταναλωτές. Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής: «Η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, όπως κάθε Πάσχα, έτσι και φέτος προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να ψάξει και να προτιμήσει τα ελληνικά αμνοερίφια.

Δεν είναι μόνο η ανώτερη ποιότητα που προσφέρει το κρέας των ελληνικών αμνοεριφίων, αλλά είναι και η εν γένει στήριξη στα ελληνικά προϊόντα. Μια στήριξη που ειδικά φέτος που υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και πλήττεται και το δικό μας επάγγελμα.

Γνωρίζουμε πως φέτος, βάσει των οδηγιών των ειδικών, ο εορτασμός του Πάσχα δε θα είναι ο ίδιος, με μεγάλες παρέες, συγγενείς και φίλους, όλοι μαζί να ψήνουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.