search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:33
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Ο μακροχρόνια άνεργος, για να ζει όλο αυτό το διάστημα, κάπου εργάζεται απλώς δεν το δηλώνει (Video)

14.04.2020 13:51
Γεωργιάδης: Βγάζει «λάδι» την εκκλησία για τα Θεοφάνεια - «Μην είμαστε άδικοι, έβαλε πλάτη» (Audio) - Media

 

Τον ισχυρισμό ότι οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν συμπεριλαμβάνονται στο επίδομα των 400 ευρώ που εξήγγειλε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγράζονται με μαύρη εργασία κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Kontra Channel, ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε γιατί το επίδομα δίνεται μόνο σε ανέργους ως ενός έτους. Αφού επισήμανε την επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά δύο μήνες στους ανέργους αναφέρθηκε στους μακροχρόνια άνεργους απαντώντας στο που μπαίνει ο κόφτης (μόλις ένα χρόνο πριν στην μακροχρόνια ανεργία) και γιατί αφορά το επίδομα τόσο λίγους.

Συγκεκριμένα, είπε ότι «έρχεται το κράτος και πάει πιο πίσω Δεκέμβριο, Νοέμβριο, Σεπτέμβριο έως τους μήνες που φτάνουν τους 155.000 ανθρώπους γιατί θεωρούμε ότι για να ζει όλο αυτό το διάστημα κάπου στην πραγματικότητα εργάζεται απλώς δεν το δηλώνει, όπως καταλαβαίνετε».

«Μαϊμού είναι;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Δεν λέω ότι είναι μαϊμού αλλά αν κάποιος είναι μακροχρόνια άνεργος 30, 40, 50 μήνες και είναι μακροχρόνια άνεργους με κάποιο τρόπο επιβιώνει».
 
«Είναι υπερβατικός αυτός ο τρόπος» σχολίασε ο δημοσιογράφος ωστόσο ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εκτός αν ακούτε πρώτη φορά από μένα ότι στην Ελλάδα υπάρχει και η μαύρη εργασία δεν το έχετε ξανακούσει. Είμαι βέβαιος ότι την ακούτε για μένα πρώτη φορά».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:32