search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:00
MENU CLOSE

Χαρίτσης: «Δεν θα ανεχτούμε την κατεδάφιση δικαιωμάτων και ελευθεριών με πρόσχημα την πανδημία»

15.04.2020 09:33
Χαρίτσης: «Δεν θα ανεχτούμε την κατεδάφιση δικαιωμάτων και ελευθεριών με πρόσχημα την πανδημία»	 - Media

 

«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι η θωράκιση της οικονομίας και της κοινωνίας μας και όχι αδράνεια που θα μας οδηγήσει σε νέα μνημόνια», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο libre.gr, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μην βρεθεί η χώρα «πολλά βήματα πίσω, στις μέρες που επικρατούσε η ανέχεια, η ανασφάλεια και η αίσθηση ότι η χώρα καταρρέει».

Ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει την ανάγκη για την «εδραίωση ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας με καθολική πρόσβαση, στήριξη της εργασίας και προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας». «Χάρη και στο μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ένα φιλόδοξο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας μας τώρα και να αποφύγουμε μια παρατεταμένη ύφεση», αναφέρει.

Επικρίνει την Ευρώπη για απροθυμία να προχωρήσει σε ουσιαστική στήριξη των κρατών-μελών με μέτρα ανάλογα με το μέγεθος της κρίσης» και μιλά για «στρατηγικό αδιέξοδο» του ευρωπαϊκού εγχειρήματος «που σχετίζεται με τη δεσπόζουσα θέση των νεοσυντηρητικών και νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων». Καλεί την κυβέρνηση «να διεκδικήσει, ακόμα και αν αυτό τη φέρει σε σύγκρουση με τη γερμανική κεντροδεξιά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, διαφορετικές πολιτικές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Τονίζει πως «η συζήτηση για την «επόμενη μέρα» μας αφορά όλους και όλες», και υπογραμμίζει «την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στόχο την υγειονομική θωράκιση της χώρας και την κοινωνική και οικονομική ανασύνταξή της». «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να χρησιμοποιηθεί η κρίση της πανδημίας ως εργαλείο για την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών», σημειώνει.

Σχετικά με το θέμα «της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης» καταγγέλλει ότι «με πρόσχημα την πανδημία, βλέπουμε να αποκλείονται από τα Μέσα Ενημέρωσης όχι μόνο η αντιπολίτευση, αλλά κάθε φωνή που διαφοροποιείται από το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα. Κάτι εξαιρετικά ανησυχητικό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας». Επισημαίνει ότι με την πρόσφατη επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΣΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα «ώστε να σπάσει το τείχος της σιωπής και να ενδυναμωθεί η κριτική ανεξαρτησία των Μέσων ενημέρωσης». «Όπως οφείλει, άλλωστε, να πράξει το ΕΣΡ ανταποκρινόμενο στη συνταγματική του αποστολή», σχολιάζει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:59