search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:48
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Μετά τις 5μμ σήμερα τα 800 ευρώ σε 685.165 εργαζόμενους

15.04.2020 09:34
Σταϊκούρας: Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν χρειαζόμαστε δανεισμό - Media

 

“Αναμένουμε το καλύτερο δυνατό επιτόκιο με βάση τις παρούσες συνθήκες, εκτιμάμε ότι θα είναι μία καλή έκδοση η σημερινή”, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Ο υπουργός προανήγγειλε μείωση των φόρων αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υγειονομικής κρίσης, αν και πιθανόν με άλλη προτεραιοποίηση, αφού όπως είπε η κατάσταση πλέον είναι διαφορετική από αυτή που ίσχυε τον Ιανουάριο.

Προανήγγειλε επίσης επέκταση των μέτρων και τον Μάιο αλλά εξήγησε πως μπορεί οι επιχειρήσεις να ανοίξουν τότε. Διευκρίνησε πως εξαιρούνται των δημοσιονομικών στόχων οι δαπάνες για τη κρίση και έτσι δεν χρειάζονται νέα εισπρακτικά μέτρα. 

Ο κ. Σταϊκούρας επίσης ανέφερε ότι σε 685.165 εργαζόμενους πιστώνονται σήμερα μετά τις 5 μμ τα 800 ευρώ του επιδόματος.

Για την ύφεση είπε πως με βάση τις εκτιμήσεις της ΕΕ θα κυμανθεί από το 5% μέχρι το 10%. Η πρόβλεψη του ΔΝΤ  είναι το χειρότερο σενάριο ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

Επανέλαβε πως η νέα αυτή κρίση  έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την κρίση που προηγήθηκε και μίλησε για τις προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης που καταγράφονται για το 2021. Μίλησε ωστόσο για βαθιά ύφεση “το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο” του 2020 στην Ελλάδα.

Ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε επίσης την πρόθεση της κυβέρνησης για την υλοποίηση κλαδικών πολιτικών και για τη στήριξη του τουρισμού.

“Ο δημοσιονομικός ταμειακός σχεδιασμός περιλαμβάνει την υλοποίηση των μέτρων ακόμα μία φορά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τη χρήση οποιουδήποτε μαξιλαριού ασφαλείας αλλά και για τη σημερινή έκδοση χρέους” είπε. Δεν απέκλεισε βεβαίως τον επανασχεδιασμό της πολιτικής lockdown ανάλογα με τις συστάσεις των ειδικών  που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι η μείωση των εσόδων  είναι παροδική, λόγω των τριγμών που προκαλεί η δημοσιονομική κρίση αλλά και πως τα μέτρα στήριξης τα οποία λαμβάνονται, εξαιρούνται των δημοσιονομικών στόχων της ΕΕ. 

Για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και το πακέτο τριών παρεμβάσεων των 10 δισ. ευρώ, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι πάνω από 85.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει ήδη αίτημα στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39