search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:24
MENU CLOSE

Braveheart: Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία και την πραγματική ιστορία

16.04.2020 12:52
Braveheart: Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία και την πραγματική ιστορία - Media

Σας παραθέτουμε 10 πράγματα που είναι περισσότερο από πιθανό ότι δε γνωρίζατε τόσο για την ταινία Braveheart, όσο και για λεπτομέρειες της πραγματικής ιστορίας αφού ο Σερ στην πραγματικότητα William Wallace ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

Παρόλο λοιπόν, που το έχετε δει δεκάδες φορές και αισθάνεστε όχι απλοί θεατές, αλλά ότι έχετε πολεμίσει μαζί του φορώντας κιλτ εναντίον των Άγγλων και κραυγάζοντας μαζί του «Freedom» στο τέλος της ταινίας, αυταπατάσθε…

Και να γιατί:

Ο Mel Gibson ήταν μεγάλος για να υποδυθεί τον William Wallace, ωστόσο για να του αναθέσει τη σκηνοθεσία της ταινίας η Paramount, έπρεπε να δεχτεί και το συγκεκριμένο όρο του στούντιο.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας δεν έγινε στη Σκωτία, αλλά στην Ιρλανδία. 

Η σκηνή όπου οι Σκωτσέζοι επιδεικνύουν τα οπίσθιά τους στους Άγγλους αντιπάλους τους είναι προϊόν φαντασίας, και σύμφωνα με τον Mel Gibson, έπρεπε να συμπεριληφθεί στην ταινία, καθώς τής έλειπαν κωμικά σημεία, κι αλλιώς “θα ήταν ανυπόφορη”. 

Οι Σκωτσέζοι δεν φορούσαν φούστες μέχρι τις αρχές του 14ου αιώνα, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να είναι μέρος των κοστουμιών της ταινίας. 

Τα περισσότερα άλογα που χρησιμοποιήθηκαν στις σκηνές των μαχών ήταν ψεύτικα, ζύγιζαν περίπου 90 κιλά το καθένα και είχαν δικό τους κινητήρα, ώστε να μπορούν να πιάνουν ταχύτητες 30 μιλίων ανά ώρα.

Μετά το τέλος των γυρισμάτων, ένας οργανισμός που ασχολείται με τα δικαιώματα των ζώων κατηγόρησε την παραγωγή ότι είπε ψέματα για τα άλογα, και έπρεπε να δουν τα making of videos για να πεισθούν για το αντίθετο.

Το όνομα της γυναίκας του Wallace ήταν Marion και όχι Murron, ωστόσο αποφασίστηκε να αλλάξει για τις ανάγκες της ταινίας, ώστε το κοινό να μην τη μπερδεύει με την Marian του Ρομπέν ωτων Δασών.

Αρκετοί απόγονοι του William Wallace πήραν μέρος ως κομπάρσοι στην ταινία και συνήθως πλαισίωναν τον ίδιο τον Gibson στις διάφορες σκηνές του.

Οι στρατιώτες και των δυο πλευρών, Σκωτσέζων και Άγγλων, είναι στην πραγματικότητα Ιρλανδοί έφεδροι, οι οποίοι άλλαζαν κοστούμια κατά περίπτωση.

O πραγματικός Braveheart ήταν ο Βασιλιάς της Σκωτίας Robert, και όχι ο William Wallace. Σύμφωνα με το μύθο, μετά το θάνατο του Robert the Bruce, όπως ονομαζόταν, ο καλός του φίλος Sir James Douglas είχε πάρει μαζί του την καρδιά του βασιλιά στη μάχη και κλαίγοντας είχε πει τη φράση “Lead on brave heart, I’ll follow”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:23