search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:22
MENU CLOSE

«Θερίζει» ο κορωνοϊός στη Βρετανία: Αλλοι 888 νεκροί σε 24 ώρες – Πάνω από 15.000 οι θάνατοι συνολικά

18.04.2020 15:42
«Θερίζει» ο κορωνοϊός στη Βρετανία: Αλλοι 888 νεκροί σε 24 ώρες - Πάνω από 15.000 οι θάνατοι συνολικά - Media

 

Ο αριθμός των νεκρών στα νοσοκομεία από την COVID-19 είχαν αυξηθεί κατά 888 στους 15.464 μέχρι χθες (16:00 ώρα Γκρίνουιτς), όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

«357.023 άνθρωποι έχουν κάνει το διαγνωστικό τεστ, ενώ 114.217 έχουν βρεθεί θετικοί» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη Βρετανία έλαβε συστάσεις να φροντίζει τους ασθενείς με COVID-19 χωρίς να φοράει τις ολόσωμες προστατευτικές στολές, εξαιτίας των ελλείψεων στον εξοπλισμό, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι με τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα να ξεμένουν από προμήθειες σε διάστημα ωρών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας άλλαξε τις οδηγίες, που όριζαν ότι ολόσωμες, αδιάβροχες χειρουργικές στολές πρέπει να φοριούνται για τις υψηλού ρίσκου διαδικασίες στα νοσοκομεία.

Βάσει των νέων οδηγιών, γράφει ο Guardian, όταν εξαντληθούν οι στολές εναλλακτικές επιλογές είναι, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιούν οι γιατροί πλαστικές ποδιές, να δανείζονται προμήθειες από άλλα νοσοκομεία ή να φοράνε φόρμες εργασίας.

Το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι δόθηκαν συστάσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές να χρησιμοποιούν τις στολές μιας χρήσης ξανά, εξαιτίας της ανεπάρκειας.

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά με την αλλαγή των οδηγιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:20