03/08/2020 15:08:55

Κι όμως το κάνεις λάθος - Πώς πρέπει να φυλάσσουμε τα λεμόνια για να μην χαλάνε

Κι όμως το κάνεις λάθος - Πώς πρέπει να φυλάσσουμε τα λεμόνια για να μην χαλάνε - Media
 
Αν η ζωή σου δίνει λεμόνια, εκτός του ότι καλό είναι να φτιάξεις λεμονάδα, πρέπει να ξέρεις και πώς θα τα αποθηκεύεις ώστε να μην σου σαπίσουν.
 
Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης και φύλαξης των λεμονιών θα διασφαλίσει τη διάρκεια ζωή τους για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες. Όμως, ποιος είναι ο σωστός τρόπος;
 
Σε θερμοκρασία δωματίου, τα λεμόνια αντέχουν για περίπου μια εβδομάδα, ενώ στο ψυγείο διατηρούνται για περίπου δύο με τρεις εβδομάδες.
 
Το «μαγικό κόλπο» είναι να φυλάμε τα λεμόνια μας μέσα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο και όχι σε μπολ στο τραπέζι μας, όσο κι αν δείχνουν όμορφα.
 
Μέσα σε αεροστεγή σακούλα τα λεμόνια μας θα διατηρηθούν φρέσκα και ζουμερά για περίπου ένα μήνα μέσα στο ψυγείο.
 
Αν πάλι κόβουμε τα λεμόνια στη μέση ή σε φέτες, υπάρχουν ειδικά δοχεία για τη φύλαξή τους που τα βοηθούν να διατηρηθούν για περίπου τέσσερις μέρες.
 
Τέλος, μπορούμε να τα διατηρήσουμε και στην κατάψυξη, υπό την προϋπόθεση ότι τα φυλάμε μέσα σε αεροστεγή και ειδική σακούλα, ώστε να μην παγώσουν τελείως.
 
Όταν τα βγάζουμε από την κατάψυξη, φροντίζουμε να τα αφήσουμε για 15 λεπτά για να ξεπαγώσουν και είναι έτοιμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.