search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:43
MENU CLOSE

Σύνοδος Κορυφής: Άμεση παρέμβαση με επιχορηγήσεις παρά με δάνεια ζητά ο Μητσοτάκης – Ειδική αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα

23.04.2020 17:22
Σύνοδος Κορυφής: Άμεση παρέμβαση με επιχορηγήσεις παρά με δάνεια ζητά ο Μητσοτάκης - Ειδική αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα - Media

 

Την ανάγκη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας επισήμανε σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρέμβαση πρέπει να είναι “μαζική, μεγάλη και άμεση” φέρεται να ανέφερε ο Πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση των κρατών πρέπει να έχει περισσότερο τον χαρακτήρα επιχορηγήσεων και λιγότερο τη μορφή δανείων. “Δεν χρειάζονται οι χώρες περισσότερο χρέος” θα αναφέρει χαρακτηριστικά. “Αν η δράση της ΕΕ καθυστερήσει και δεν είναι άμεση κι αποφασιστική, τότε τα προβλήματα θα γίνουν τεράστια και οι δαίμονες του λαϊκισμού καραδοκούν” προειδοποιήσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησες να υπάρχει κοινό πλαίσιο για τη σταδιακή απεμπλοκή από τα περιοριστικά μέτρα. “Η επανέναρξη θα είναι πολύ πιο δύσκολη απ΄ότι το κλείσιμο” θα δηλώσει χαρακτηριστικά. Επίσης θα προτείνει να έχουν όλες οι χώρες από κοινού πρόσβαση στο εμβόλιο, όταν παραχθεί, και θα ζητήσει στο πλαίσιο της ελευθερίας μετακίνησης ανθρώπων, που είναι από τις θεμελιώδεις αρχές της Ε.Ε, να ενθαρρυνθούν οι πολίτες από τις χώρες του Βορρά να κάνουν τουρισμό στο Νότο σε περιοχές που είναι υγειονομικά ασφαλείς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε επίσης ειδική αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:42