search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:39
MENU CLOSE

Τι θα γίνει με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου;

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2122
23-4-2020
25.04.2020 08:14
katamesto-to-irodeio.jpg

 

Πριν από λίγες μέρες η διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου ανακοίνωσε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι 2020 (από 30 Μαΐου έως 15 Αυγούστου), καθώς υπολογίζει ότι ενδεχομένως θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν, έστω και μετά τις καθιερωμένες ημερομηνίες.

Πότε ακριβώς; Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Γιατί, παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο σε σχέση με τη μετάδοση του κορωνοϊού και τα κρούσματα λιγοστεύουν, ποιος θα ρισκάρει να βρεθεί στον κλειστό χώρο των θεάτρων της Πειραιώς 260 και μάλιστα με air condition;

Ακόμη και αν περιορίσουν την προσέλευση του κοινού τόσο στα θέατρα της Αθήνας και στο Ηρώδειο όσο και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου – γεγονός που αν μη τι άλλο θα σημαίνει οικονομική δυστοκία – ο κίνδυνος παραμονεύει.

Από την άλλη, τα περισσότερα ξένα συγκροτήματα θα μπορέσουν άραγε να περιοδεύσουν; Όταν μάλιστα άλλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ ακύρωσαν τις παραστάσεις τους, όπως το περίφημο Φεστιβάλ της Αβινιόν που ήταν προγραμματισμένο το διάστημα 3 έως 23 Ιουλίου.

Ας ελπίσουμε ότι ενδιαφέρουσες ξένες παραγωγές, όπως η «Ιστορία της βίας» του Τόμας Οστερμάγιερ, η «Οδύσσεια. Μια ιστορία για το Χόλιγουντ» του Κριστόφ Βαρλικόφσκι, «Η πόλη του Διονύσου» του Κρίστοφερ Ρούπινγκ, «Στην κόψη του ξυραφιού» της Μαγκί Μαρέν ή οι «Νεκρές ψυχές» του ταλαντούχου Ρώσου σκηνοθέτη Κίριλ Σερεμπρένικοφ κ.ά., θα μπορέσουν να έρθουν στη χώρα μας, όχι βεβιασμένα, αλλά όταν πραγματικά οι συνθήκες το επιτρέψουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:39