search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:09
MENU CLOSE

Bank of America: Πρόβλεψη για 7,5% ύφεση στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

27.04.2020 08:07
Bank of America: Πρόβλεψη για 7,5% ύφεση στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού - Media

 

Η πανδημία του κορωνοϊού καθυστερεί την διαδικασία ομαλοποίησης του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, σημειώνει η Bank of America σε νέα έκθεσή της, όπου αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα μετις εκτιμήσεις της, η ύφεση στην ελληνική οικονομία φέτος θα φτάσει το 7,5% και θα ακολουθήσει ισχυρή ανάκαμψη 9,8% το 2021.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, μειώνει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα, αυξάνει τις προβλέψεις και αυξάνει το κόστος των ιδίων κεφαλαίων (CoE) από το 2.7% έως το 12.7%-15% για τις ελληνικές τράπεζες. Επίσης θεωρεί πως η διαδικασία μείωσης των NPEs θα μεταφερεθεί κατά ένα περίπου έτος, ενώ σημειώνει πως δεν θεωρεί ότι το βάρος της ενίσχυσης της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων θα αναγνωριστεί σε ένα μόνο έτος καθώς η διατήρηση της κερδοφορίας θα τεθεί σε προτεραιότητα για τον κλάδο.

Η BofA προβλέπει τώρα την ομαλοποίηση της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (RoTE) να επιτυγχάνεται έως το 2023/2024 και μειώνει τις τιμές στόχους που δίνει για τις μετοχές των τεσσάρων τραπεζών  κατά περίπου 55% σε μέσο όρο.

Όπως τονίζει, οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποαποδώσει σημαντικά από τις αρχές του έτους (πτώση 65%) μεταξύ των τραπεζών στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής χάνοντας τα κέρδη του 2019.

Πάντως, η BofA αναβαθμίζει την σύσταση για την Alpha Bank σε Buy (από Neutral) για λόγους αποτίμησης και διατηρεί τις αξιολογήσεις για τις Eurobank (Buy), Εθνική Τράπεζα (underperform) και Τράπεζα Πειραιώς (underperform).

Πιο αναλυτικά σε ότι αφορά τις τιμές-στόχους, για την Alpha Bank δίνει τα 0,94 ευρώ από 2,10 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό της τάξης του 55%,  για την Eurobank δίνει τιμή-στόχο το 0,52 ευρώ από 1,09 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 54%, για την Εθνική Τράπεζα δίνει τιμή-στόχο το 1,26 ευρώ από 3,16 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 10% και για τη Τράπεζα Πειραιώς δίνει τιμή-στόχο το 1,28 ευρώ από 3,08 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 9%.

Πηγή capital.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:09