search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:47
MENU CLOSE

Αύριο το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων – Τι θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός

27.04.2020 11:34
Μητσοτάκης για οικονομία: Πακέτο 24 δισ. και τρίπτυχο για στήριξη εργασίας, μείωση φόρων, τόνωση επιχειρηματικότητας (Video) - Media

 

Αύριο Τρίτη στις 18:00 θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το διάγγελμα για την πρώτη φάση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αμέσως μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν μεταξύ τους χρονικά ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αξιολόγησης της αποτελεσματικότητάς τους.

Η πρώτη φάση των μέτρων

Σε πρώτο στάδιο θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις υγιεινής ενώ στη συνέχεια θα ανοίξουν τα σχολεία και τα καταστήματα εστίασης. Οι εκκλησίες θα είναι ανοικτές για ατομική λατρεία ενώ μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση τoυ lockdown, οι εορτασμοί για την Πρωτομαγιά.

Αναλυτικότερα

  • Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού.
  • Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.
  • Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων
  • Σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το ποίμνιο».
  • Εν συνεχεία, «θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά δωδεκάμηνης διάρκειας και αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών και τα εποχιακά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας η φιλοσοφία και οι διαδοχικές φάσεις του σχεδίου μετάβασης στη νέα κανονικότητα θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό που θα απευθυνθεί στους πολίτες αύριο Τρίτη, στις 18.00 το απόγευμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:46