search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:32
MENU CLOSE

Άναψε φωτιές ανάρτηση πολιτευτή της ΝΔ στη Λάρισα

02.05.2020 12:48
Πώς θα λειτουργεί το δημόσιο έως τις 31 Αυγούστου - Τι προβλέπει εγκύκλιος για μάσκα και τηλεργασία  - Media

 

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Καραβάνα στην οποία διερωτάται γιατί πρέπει να πληρώνονται κανονικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εργάζονται, αντί να λαμβάνουν τα 800 ευρώ που δίνονται σε όσους δεν εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Άναψε φωτιές ανάρτηση πολιτευτή της ΝΔ στη Λάρισα (φωτο)

Η δημοσίευση από χθες έως σήμερα έχει συζητηθεί τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υπήρξαν και ανακοινώσεις συλλόγων που καταδίκασαν τη συγκεκριμένη δήλωση, άλλες κάνοντας προσωπική αναφορά και άλλες «φωτογραφίζοντάς» τον.

Οι ανακοινώσεις

  • Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας

Μεγάλο προβληματισμό προκάλεσε η δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απόψεων στελέχους της ΝΔ (πολιτευτή και συντονιστή μητρώου στελεχών του κυβερνητικού κόμματος ), ο οποίος ελαφρά τη καρδία ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά μείωση μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, τα ερωτήματα που απευθύνει ο εργαζόμενος-φορολογούμενος Δ.Υ. είναι αυτονόητα:

  • Το κυβερνητικό αυτό στέλεχος εκφράζει δικές του απόψεις ή απηχεί την πολιτική άποψη και βούληση της κυβέρνησης ;
  • Το κυβερνητικό αυτό στέλεχος έχει πλήρη άποψη των εργασιακών δεδομένων, δυσκολιών και καταστάσεων, τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο, των κατηγοριών εργαζομένων με τις οποίες ασχολείται;
  • Για το κυβερνητικό αυτό στέλεχος μήπως τα βήματα είναι καθορισμένα; Αρχικά η μείωση μισθών του Δημοσίου ,στη συνέχεια του Ιδιωτικού ,να ακολουθήσει η παγίωση αυτών και εν τέλει να υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι των 500 ευρώ;

Οι θιασώτες των παραπάνω αντιδημοκρατικών και αντεργατικών απόψεων, με υπεροπτικό και συνάμα προσβλητικό ύφος, προσπαθούν πάντα και μόνο για ίδιον όφελος , από την μία πλευρά να ψαρέψουν σε θολά νερά και από την άλλη να διχάσουν την ελληνική κοινωνία ( το οξύμωρο είναι η μελλοντική προσπάθεια αλίευσης ψήφων από εργαζόμενους στους οποίους ήδη έχουν προσάψει ταμπέλες). Για όλους αυτούς, στο στόχαστρο σήμερα είναι οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι στις αρχαιολογικούς χώρους, αύριο οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των Περιφερειών και την επόμενη οι ιερείς και τα Σώματα Ασφαλείας.

Από τα ελάχιστα οφέλη που θα αφήσει πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού στον τόπο μας είναι η προσφορά και η καταξίωση του συνόλου του δημόσιου μηχανισμού. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τον υποβαθμίζει και να τον απαξιώνει . Ο κάθε ΔΥ από το μετερίζι του θα συνεχίζει να παλεύει με ταπεινότητα , πειθαρχία, σύμπνοια και αλληλεγγύη για να βγει η χώρα από την κρίση.

Σε όσους σπέρνουν δηλητήριο στην εργατική τάξη αξίζει η κοινωνική και πολιτική απομόνωση.

Ως ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας θεωρούμε κορωνίδα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων (σε Δημόσιο αλλά και σε Ιδιωτικό τομέα) την σύμπνοια και τη συνεργασία. Θα είμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε όσους οραματίζονται εύθραυστες εργασιακές σχέσεις, περικοπές μισθών και απολύσεις.

Καλούμε, τέλος, τη Νέα Δημοκρατία, να καταδικάσει τις απόψεις του συγκεκριμένου στελέχους της.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα εκτιμηθεί πως τις υιοθετεί.

  • ΣΕΠΕ Ελασσόνας

Αν ένα πράγμα είναι εμφανές σε κάθε συζήτηση στο FB είναι το πόσο εύκολο είναι να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα δικά σου (υπαρκτά – δε λέω!) προβλήματα και πόσο δύσκολο είναι να δεις τα πράγματα δίκαια, κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα!

Μου γράφει δημόσιος υπάλληλος που δεν εργάζεται, πως “αυτό δεν ήταν δική του επιλογή αλλά διαταγή της κυβέρνησης, άρα είναι λογικό να απαιτεί στο ακέραιο τον μισθό του”. Και δεν σκέφτεται πως και ο εστιάτορας και ο κουρέας που δεν εργάζεται, επίσης δεν το επέλεξε! Θα ζήσει αναγκαστικά για λίγο καιρό με την οικονομική αποζημίωση των 800 ευρώ που θα του δώσει η κυβέρνηση! Θα κληθεί όμως αύριο με τη δουλειά και τη φορολογία του, να πληρώσει στο ακέραιο τον μισθό αυτού που κάθεται! Πόσο δίκαιο είναι άραγε αυτό.

Και για να μην έχουμε πάλι παρεξηγήσεις, από αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν αυτά που γράφω: δεν αναφέρομαι σε όλους τους δ.υ. αλλά μόνο σε ΟΣΟΥΣ δημοσίους υπαλλήλους ΔΕΝ εργάζονται. Πόσο πιο απλά δηλαδή να το πω…!

  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας

Από την πρώτη στιγμή της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων, οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που σε άμεση καθημερινή επικοινωνία με μαθητές και γονείς, υλοποιούν την ανατροφοδοτική διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με κάθε πρόσφορο μέσο και με τη μέθοδο που επιλέγουν ως καταλληλότερη. Αφιερώνοντας γι’ αυτόν τον σκοπό απεριόριστο αριθμό ωρών προσωπικής εργασίας, πέραν της υπηρεσιακής τους υποχρέωσης, παρά τα πολλά προβλήματα όπως η έλλειψη ψηφιακών υποδομών,

Αυτή η συγκινητική προσπάθεια, που εσχάτως συναντά την αναγνώριση και στις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, δυναμιτίζεται, από  στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των εκπαιδευτικών και κατά προέκταση των δημόσιων λειτουργών, από συγκεκριμένους κύκλους  στη Λάρισα, αφενός  στη λογική απαξίωσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικοποίησης, και αφετέρου επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό για την επόμενη μέρα των εργασιακών σχέσεων, των απολύσεων και της περικοπής των μισθών.

Οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συνεχίζουμε αδιάλειπτα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην ελληνική κοινωνία. Δε θα επανέλθουμε προσφέροντας δημοσιότητα στα άτομα αυτά που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνουν αρεστοί στην κυβέρνηση στοχεύοντας σε  ίδιο όφελος

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ξανά ο πολιτευτής τονίζοντας τα παρακάτω:

«Αν ένα πράγμα είναι εμφανές σε κάθε συζήτηση στο FB είναι το πόσο εύκολο είναι να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα δικά σου (υπαρκτά – δε λέω!) προβλήματα και πόσο δύσκολο είναι να δεις τα πράγματα δίκαια, κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα!

Μου γράφει δημόσιος υπάλληλος που δεν εργάζεται, πως “αυτό δεν ήταν δική του επιλογή αλλά διαταγή της κυβέρνησης, άρα είναι λογικό να απαιτεί στο ακέραιο τον μισθό του”. Και δεν σκέφτεται πως και ο εστιάτορας και ο κουρέας που δεν εργάζεται, επίσης δεν το επέλεξε! Θα ζήσει αναγκαστικά για λίγο καιρό με την οικονομική αποζημίωση των 800 ευρώ που θα του δώσει η κυβέρνηση! Θα κληθεί όμως αύριο με τη δουλειά και τη φορολογία του, να πληρώσει στο ακέραιο τον μισθό αυτού που κάθεται! Πόσο δίκαιο είναι άραγε αυτό.

Και για να μην έχουμε πάλι παρεξηγήσεις, από αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν αυτά που γράφω: δεν αναφέρομαι σε όλους τους δ.υ. αλλά μόνο σε ΟΣΟΥΣ δημοσίους υπαλλήλους ΔΕΝ εργάζονται. Πόσο πιο απλά δηλαδή να το πω…!»

Άναψε φωτιές ανάρτηση πολιτευτή της ΝΔ στη Λάρισα (φωτο)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50