search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:03
MENU CLOSE

Το μυστήριο βαθαίνει: Γιατί «εξαφανίστηκε» ο Κιμ Γιονγκ Ουν

04.05.2020 13:33
Το μυστήριο βαθαίνει: Γιατί «εξαφανίστηκε» ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Media
 
Τον πραγματικό λόγο για τον οποίο είχε «εξαφανιστεί» ο Κιμ Γιόνγκ Ουν τις προηγούμενες εβδμάδες, πριν κάνει ξανά την εμφάνισή του αργά το βράδυ της Παρασκευής – ξημερώματα Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), επιχείρησε να περιγράψει ρεπόρτερ του Sky News Αυστραλίας, που έχει γνώση της κατάστασης στη Βόρεια Κορέα.
 
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ, ο λόγος αυτός ενδέχεται να φανερώνει τις «εκδικητικές τάσεις» του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Συγκεκριμένα, ο James Morrow σε τηλεοπτική του τοποθέτηση, ανέφερε ότι η 20ημερη εξαφάνιση του Ουν ήταν μια «απάτη κι ένας κλασικός σταλινικός ελιγμός».
 

Ο Morrow υποστήριξηε ότι η απουσία του Βορειοκορεάτη πολιτικού ενορχηστρώθηκε από τον ίδιο και το επιτελείο του, για να διαπιστώσει ποιον μπορεί να εμπιστευτεί στον κύκλο του. Ακόμη, τόνισε ότι ο Κιμ μπορεί να επέλεξε να «μείνει στην αφάνεια και στο περιθώριο» για να δει πώς η ελίτ της Βόρειας Κορέας θα αντιδρούσε στις φήμες ότι είχε πεθάνει.
 
Αυτή η αναφορά του Morrow προέκυψε εν μέσω ανησυχίας από τους εμπειρογνώμονες της Βόρειας Κορέας ότι ο Κιμ θα προχωρήσει τώρα σε μια «φρικτή φάση δολοφονιών» ως τρόπο εκκαθάρισης της παλιάς φρουράς της Πιονγκγιάνγκ.
 
Ο Morrow εξήγησε: «Αυτό που πιθανότατα συνέβη είναι ότι οι φήμες για τον θάνατό του ήταν υπερβολικές. Αποφάσισε να το κάνει αυτό, να κινηθεί υπόγεια και να δει ποιος θα προσπαθούσε να πάρει την εξουσία σε περίπτωση θανάτου του. Υποψιάζομαι ότι θα δούμε μερικές εκκαθαρίσεις στη Βόρεια Κορέα πολύ σύντομα».
 
Πηγή: protothema.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00