search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Αναγκάστηκε να μαγειρέψει πέτρες για τα παιδιά της – Φτωχή οικογένεια δεν είχε τίποτα για φαγητό

04.05.2020 17:13
Αναγκάστηκε να μαγειρέψει πέτρες για τα παιδιά της - Φτωχή οικογένεια δεν είχε τίποτα για φαγητό - Media

 

Μια μητέρα οκτώ παιδιών έμεινε τόσο φτωχή εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού που αναγκάστηκε να μαγειρέψει πέτρες για τα παιδιά της με την ελπίδα ότι θα αποκοιμηθούν πριν το «γεύμα» τους είναι έτοιμο.

Είπε στο NTV ότι το ψέμα της αποκαλύφθηκε γρήγορα από τα παιδιά της.

Η Peninah Bahati Kitsao από την Κένυα συνήθιζε να πλένει ρούχα για να τα βγάζει πέρα, αλλά από την καραντίνα έμεινε χωρίς λεφτά και δεν μπορούσε να αγοράσει φαγητό για τα παιδιά της και την ίδια.

«Άρχισαν να μου λένε ότι ήξεραν ότι τους έλεγα ψέματα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί δεν είχα τίποτα», είπε.

Η γειτόνισσά της Prisca Momanyi είπε στο NTV της Κένυας για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η άτυχη γυναίκα, αφού άκουσε τα παιδιά της να κλαίνε επειδή ήταν πεινασμένα.

Η Peninah, που ζει σε ένα σπίτι δύο υπνοδωματίων, χωρίς νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα, έχασε τον σύζυγό της πέρυσι αφού σκοτώθηκε από συμμορία.

Μετά το ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού σταθμού, πραγματοποιήθηκαν δωρεές για να βοηθήσουν την Peninah και την οικογένειά της.

Τα χρήματα της έχουν σταλεί μέσω κινητού τηλεφώνου και μέσω τραπεζικού λογαριασμού που της άνοιξε η Prisca, καθώς η Peninah δεν είναι σε θέση να διαβάσει ή να γράψει.

«Δεν πίστευα ότι οι Κενυάτες μπορούν να είναι τόσο στοργικοί αφού έλαβα τηλεφωνήματα από όλη τη χώρα ρωτώντας πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν», είπε.

Η κυβέρνηση της Κένυας ξεκίνησε ένα πρόγραμμα σίτισης για να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους από την πανδημία κορωνοϊού, αλλά δεν έφτασαν στην Peninah.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:05