search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:26
MENU CLOSE

Η αμήχανη απάντηση Μενδώνη στο κατηγορώ του Σταύρου Ξαρχάκου (Video)

07.05.2020 12:53
Η αμήχανη απάντηση Μενδώνη στο κατηγορώ του Σταύρου Ξαρχάκου (Video) - Media

 

Με εμφανή αμηχανία σχολίασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το «κατηγορώ» του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου για τη στάση της πολιτείας έναντι των ανθρώπων του πολιτισμού που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Ξαρχάκος, μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” είχε πει χαρακτηριστικά ότι Λ. Μενδώνη «διακατέχεται από ένα σύνδρομο που εγώ το λέω “βλαπτική έπαρση”. Και ξέρετε κάτι; Δικαίωμα στην έπαρση έχει μόνο η σημαία», ενώ σημείωσε με νόημα ότι η νυν υπουργός Πολιτισμού «υπήρξε και είναι μια πολύ αποτελεσματική Γενική Γραμματέας. Αλλά, τον υπουργό αναζητάμε. Τον εμπνευσμένο υπουργό αναζητάμε».

Κληθείσα να σχολιάσει την τοποθέτηση του συνθέτη, η υπουργός Πολιτισμού αρκέστηκε να πει ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί τους καλλιτέχνες να είναι καλλιτέχνες και δημιουργοί. Ο χαρακτηρισμός “επαίτης” είναι μάλλον προσβλητικός για τον ίδιο τον κλάδο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:26