search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:52
MENU CLOSE

Εφιαλτική πρόβλεψη ΠΟΥ: Ακόμα και 190.000 νεκροί στην Αφρική από κορωνοϊό δίχως μέτρα

07.05.2020 19:44
Τσιόδρας: Ποιος είναι ο λόγος που δεν συστήνουμε τα τεστ αντισωμάτων - Media

 

Ο νέος κορωνοϊός θα μπορούσε να σκοτώσει από 83.000 έως και 190.000 ανθρώπους στην Αφρική κατά την πρώτη χρονιά της πανδημίας και να μολύνει από 29 έως 44 εκατομμύρια εάν δεν τεθεί υπό έλεγχο, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η πρόβλεψη αυτή περιέχεται στη νέα μελέτη του ΠΟΥ για την Αφρική που βασίζεται στην υπόθεση ότι δεν θα ληφθούν μέτρα περιορισμού –κάτι που ευτυχώς δεν συμβαίνει– εξήγησε ο επικεφαλής του Οργανισμού για τη μαύρη ήπειρο, ο Ματσιντίσο Μοέτι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι περισσότερες αφρικανικές χώρες έχουν λάβει μέτρα απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις και τα ταξίδια.

Ο ιός έπληξε την Αφρική αργότερα από τις άλλες ηπείρους και ο ρυθμός μετάδοσής του είναι χαμηλότερος σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μια παρατεταμένη, πολυετή επιδημία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. «Η Covid-19 θα μπορούσε να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας τα επόμενα χρόνια αν οι κυβερνήσεις δεν υιοθετήσουν μια ενεργή προσέγγιση του θέματος. Πρέπει να κάνουμε διαγνωστικά τεστ, να ιχνηλατούμε, να απομονώνουμε και να θεραπεύουμε», τόνισε.

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι οι μικρές χώρες, αλλά επίσης η Αλγερία, η Νότια Αφρική και το Καμερούν μπορεί να πληγούν περισσότερο.

Η μελέτη αυτή καλύπτει μόνο τις 47 χώρες που μετέχουν στον ΠΟΥ και όχι όλη την ήπειρο. Εξαιρούνται το Τζιμπουτί, η Σομαλία, το Σουδάν, η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Τυνησία και το Μαρόκο.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι σε αυτές τις 47 χώρες είχαν καταγραφεί 35.097 κρούσματα και 1.231 θάνατοι, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters που βασίζεται σε στοιχεία των κυβερνήσεων και του ΠΟΥ.

Με βάση το χειρότερο σενάριο (της μη λήψης μέτρων) 3,6-5,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική θα χρειαζόταν να νοσηλευτούν και από αυτούς οι 52.000-107.000 θα έπρεπε να διασωληνωθούν. Στην Αφρική αντιστοιχεί κάτω από μία κλίνη σε ΜΕΘ για κάθε 100.000 κατοίκους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:52