search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:23
MENU CLOSE

Νέα αποστολή για το μυστηριώδες «διαστημοπλάνο» των ΗΠΑ (Photos)

12.05.2020 18:25
Νέα αποστολή για το μυστηριώδες «διαστημοπλάνο» των ΗΠΑ (Photos) - Media

 

Εδώ και περίπου δέκα χρόνια, ένα μυστηριώδες σκάφος -μισό διαστημόπλοιο, μισό αεροπλάνο, ολόκληρο ρομπότι- πραγματοποιεί διάφορες αποστολές γύρω από τη Γη, χωρίς κανείς ποτέ να μάθει το ακριβές αντικείμενό τους.

Ο λόγος για το Χ-37Β, το Όχημα Τροχιακών Δοκιμών που κατασκεύασε η Boeing, άρχισε σαν project της NASA, ωστόσο σύντομα το άρπαξε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, και ετοιμάζεται για ακόμα ένα ταξίδι στο διάστημα στις 16 Μαΐου, οπότε και θα εκτοξευθεί από το Κέιπ Κανάβεραλ.

Μέχρι εδώ όλα καλά, ωστόσο, το τι θα κάνει στο διάστημα, πόσο θα παραμείνει εκεί και άλλες λεπτομέρειες της αποστολής του παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, όπως συνέβη και στις προηγούμενες.

Τυπικά, το Χ-37Β υποτίθεται ότι αποτελεί μια πλατφόρμα δοκιμών μη επανδρομένων πτήσεων στο διάστημα, μάλιστα στην πέμπτη αποστολή του το σκάφος παρέμεινε σε τροχιά για συνολικά 780 ημέρες (από το Σεπτέμβριο του 2017 ως τον Οκτώβριο του 2019).

Όπως σημειώνει το National Interest, το υπουργείο Άμυνας έχει αρκεστεί να διαψεύσει ότι το «διαστημοπλάνο» θα μεταφέρει κάποιο οπλικό σύστημα στην έκτη αποστολή του, χωρίς, όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Επισήμως, το Χ-37Β χρησιμοποιείται ως πεδίο δοκιμών για επαναχρησιμοποιούμενα οχήματα διαστημικών πτήσεων και την πραγματοποίηση πειραμάτων στο διάστημα. Όμως, ως προς το ακριβές τους περιεχόμενο, μόνο να μαντέψει κανείς μπορεί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03