search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:31
MENU CLOSE

Πάνω από 300 εκατ. ευρώ τα χρέη της ΝΔ – Αύξηση σχεδόν 30 εκατ. το 2019 (PDF)

13.05.2020 14:42
ΝΔ για μετάφραση ΥΠΕΞ για Novartis: «Ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί μια σελίδα»  - Media
 
Στο ύψος των 308,7 εκατομμυρίων ευρώ έχουν φτάσει πλέον οι οφειλές της Νέας Δημοκρατίας σε δάνεια, σύμφωνα με τον ισολογισμό του κόμματος για το 2019.
 
Το κυβερνών κόμμα, παρουσιάζει αύξηση ρεκόρ, ύψους 29,8 εκατ. ευρώ στις οφειλές της προς τις Τράπεζες, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών της Νέας Δημοκρατίας, το 2010 οι οφειλές από δάνεια ήταν στο ύψος των 127,8 εκατ. ευρώ και έκτοτε καταγράφουν φρενήρη αύξηση κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2019.
 
Σύμφωνα με το tvxs.gr, η κατάσταση είναι απόρροια του γεγονότος πως, ουσιαστικά, έχουν πάψει να εξυπηρετούνται παρόλο που η κρατική χρηματοδότηση έχει εκχωρηθεί στις πιστώτριες τράπεζες αφού οι ετήσιες καταβολές υπολείπονται κατά πολύ των υποχρεώσεων. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενάρη του 2019, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε τις υπέρογκες οφειλές του κόμματός του και υποστήριξε ότι μετά το κάλεσμά του είχε βρει τη λύση για τη σταδιακή αποπληρωμή των χρεών και τα μέλη της ΝΔ είχαν ανταποκριθεί.
 
Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου 155.000 μέλη είχαν εγγραφεί και θα κατέβαλαν ένα ευρώ το μήνα για την αποπληρωμή των χρεών “ένα εσπρέσο το μήνα, 12 ευρώ το χρόνο”, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
 
Με βάση το πλάνο του αρχηγού της ΝΔ και με δεδομένες τις οφειλές 308,7 εκατ. ευρώ θα απαιτηθούν… 165,9 χρόνια για την ολοσχερή εξόφληση των τραπεζών, δηλαδή θα γίνει το 2186 και με την προϋπόθεση ότι δεν θα αυξηθούν περαιτέρω, κάτι που φαίνεται αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα.
 
Άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν περιγράψει πιο κυνικά ότι αυτά τα δάνεια δεν υπάρχουν περίπτωση να εξοφληθούν ποτέ και θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση, κοινώς να διαγραφούν οι οφειλές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:31