search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:54
MENU CLOSE

Βατόπουλος για οδηγία ΕΕ και αεροπλάνα: «Συμβιβασμός ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες και στην πραγματικότητα»

14.05.2020 07:03
«Μπηχτή» Βατόπουλου για ΕΟΔΥ: «Θα μπορούσε να είναι καλύτερη η ενημέρωση - Παρακινδυνευμένο να ανοίξει οτιδήποτε στις 7 Δεκεμβρίου» (Audio) - Media

 

Σε ερώτηση του Γ. Παπαδάκη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» για το πώς του φάνηκαν τα μέτρα της ΕΕ για τον τουρισμό και τα ταξίδια, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκ. Βατόπουλος απάντησε ότι «είναι ένα συμβιβασμός ανάμεσα στην πραγματικότητα για να λειτουργήσει ο τουρισμός και να ξαναέχουμε επικοινωνίες και στην ασφάλεια που θα πρέπει να υπα΄ρχει σε αυτές τις μετακινήσεις λόγω του κορωνοϊού».

Όταν ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι «σας εκθέτει ως επιστήμονες η ΕΕ» σχετικά με την αναγκαιότητα τήρησης μέτρων όπως οι αποστάσεις ασφαλείας, οι μάσκες κ.α. και η ΕΕ μιλά για πληρότητα στα αεροπλάνα, και όλα αυτά «για να σωθεί μια αεροπορική εταιρεία», όπως είπε χαρακτηριστικά, ο καθηγητής επανέλαβε πως «τα μέτρα είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στη δυνατότητα που έχουμε οι αεροπορικές εταιρείες και στην πραγματικότητα», ενώ εκτίμησε πως «ο κόσμος δεν ξέρω κατά πόσο θα ταξιδέψει» προσθέτοντας πως «υπάρχει ένα πρόβλημα…»

Ο καθηγητής βέβαια είπε πως τα συστήματα εξαερισμού των αεροσκαφών είναι πολύ εξελιγμένα αλλά εμείς θα σχολιάζαμε ότι είναι ακριβώς τα ίδια συστήματα που δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την παγκόσμια εξάπλωση της νόσου μέσω των πτήσεων και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:52