11/07/2020 17:19:03

Μητέρα έκλαιγε έξω από την εντατική τον 14χρονο γιό της γιατί πέθαινε από κορωνοϊο, αλλά ύστερα από λίγο το παιδί ανάρρωσε

Μητέρα έκλαιγε έξω από την εντατική τον 14χρονο γιό της γιατί πέθαινε από κορωνοϊο, αλλά ύστερα από λίγο το παιδί ανάρρωσε - Media

 

Τα δυο αγόρια της Dianne Tayel, ο Jacob 14 ετών και ο Isaak 11 ετών χτυπήθηκαν από κορωνοϊο. Ύστερα από λίγες ημέρες η κατάσταση της υγείας του Jacob επιδεινώθηκε ραγδαία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου του Ίπσουιτς.
Μέσα στη μονάδα η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιωνόταν. Το αντίθετο χειροτέρευε. Οι γιατροί με την συγκατάθεση της μητέρας αποφάσισαν να χορηγήσουν το φάρμακο για τον έμπολα τη ρεμδεσιβίρη. 
Μια ημέρα που ο γιατρός βγήκε και ανακοίνωσε στη μητέρα ότι μάλλον σήμερα ο γιος της δεν θα τα καταφέρει και η μάνα τον έκλαιγε έξω από την εντατική. Όμως φαινεται ότι στην περίπτωση του 14χρονου Jacob το φάρμακο λειτούργησε και από τη στιγμή που ο γιατρός ανακοίνωσε στη μητέρα να μην ελπίζει, από εκείνη τη στιγμη λοιπόν ο οργανισμός άρχισε να νικάει τον ιό και ύστερα από λίγες ώρες ο μικρούλης άρχισε να αναρρώνει εντυπωσιακά. 
Το Remdesivir είναι ένα γενικό αντι-ιικό φάρμακο που αναπτύχθηκε αρχικά ως προσπάθεια θεραπείας του Έμπολα πριν από χρόνια. Αποθηκεύτηκε όταν οι επιστήμονες βρήκαν καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου, η οποία περιορίζεται στην Αφρική, αλλά επέστρεψε με την πανδημία του COVID-19.
Πάντως οι κλινικές δοκιμές που πραγματοποιούνται παγκοσμίως συνεχίζονται προκειμένου οι επιστήμονες να διαπιστώσουν αν το φάρμακο θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς να ανακάμψουν από σοβαρές περιπτώσεις της νόσου του κοροναϊού.


 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.