search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:32
MENU CLOSE

Άγριο τρολάρισμα Τσακαλώτου στον Σταϊκούρα: Οι προβλέψεις για τη ύφεση θυμίζουν… αστρολόγους

20.05.2020 14:27
Άγριο τρολάρισμα Τσακαλώτου στον Σταϊκούρα: Οι προβλέψεις για τη ύφεση θυμίζουν... αστρολόγους - Media

 

Με μια εξαιρετικά δηκτική ανακοίνωση ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε τις νέες προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ Χρήστου Σταϊκούρα για το μέγεθος της ύφεσης, παρομοιάζοντάς τις με… αστρολογικές προβλέψεις.

Συγκεκριμένα, ο Ε. Τσακαλώτος σημείωσε ότι «ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για ύφεση έως 13% η οποία συμπλήρωσε ότι θα μειωθεί από τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση. Δεν μας κάνει εντύπωση. Άλλωστε το έχει πει και στο δελτίο τύπου που συνόδευε την κατάθεση του προγράμματος σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία προβλέψεων σε τέτοιους καιρούς, αλλά το να πηγαίνεις από το 0% στο 13% (26 δισ. διαφορά) μέσα σε ενάμιση μήνα, κάνοντας και όλες τις ενδιάμεσες προβλέψεις, θυμίζει περισσότερο αστρολογία και λιγότερο οικονομικό επιτελείο.
 
Όμως αφού ο Υπουργός θεωρεί ότι τα μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση, έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν την πρόβλεψη αυτή “από 5 έως 8 μονάδες” γιατί δεν προχωράει σε ένα πιο γενναίο πακέτο μέτρων ώστε να μειωθεί η ύφεση ακόμη περισσότερο;
 
Περιμένουμε τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη σήμερα για την εξειδίκευση αυτών των μέτρων, αλλά προειδοποιούμε: Αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει μειώσεις μισθών των εργαζομένων να το ξεχάσει. Οι πολιτικές αυτές πάντα οδηγούσαν σε βαθύτερη ύφεση, όχι σε ανάκαμψη.
 
Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία σήμερα να ανακοινώσει ένα ουσιαστικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων. Αν δεν προχωρήσει σε ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων και περιοριστεί σε δάνεια, και αναιμικές φοροελαφρύνσεις θα αποδείξει ότι αγνοεί και το μέγεθος της ύφεσης και τις ανάγκες της αγοράς».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27