search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:07
MENU CLOSE

Για εξηγήσεις καλείται ο κρητικός ιερέας που είπε τα… αυτονόητα για τη μετάληψη – «Δέχτηκα ύβρεις και επιθέσεις»

24.05.2020 11:51
Ηλιούπολη: Ιερέας βγήκε στους δρόμους με το θυμιατό και θυμιάτιζε του περαστικούς (Video) - Media

 

Για εξηγήσεις καλείται από την Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας ο ιερέας από την Κρήτη που, με πρόσφατη ανάρτηση στα social media η οποία έγινε viral, εξηγούσε τα… αυτονόητα, δηλαδή ότι όντως υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης ενός ιού από τη θεία μετάληψη με το ίδιο κουτάλι.

«Η ουσία για το Χριστιανισμό, είναι να μετέχουν οι πιστοί στη μετάληψη του Άρτου και του Οίνου της κοινής λατρείας. Το επουσιώδες, είναι ο τρόπος που θα γίνεται αυτό», σημείωνε μεταξύ άλλων ο Χαράλαμπος Κοπανάκης στην ανάρτησή του.

Η άποψη αυτή αυτή όμως φαίνεται πως άναψε «φωτιές» σε μερίδα του ποιμνίου, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος για τις απόψεις του δέχτηκε ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις, ενώ από την οικεία μητρόπολη καλείται να δώσει έγγραφες εξηγήσεις.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης, ο εν λόγω ιερέας σημείωσε με απλότητα ότι «καλούμαστε να υπηρετήσουμε τον σύγχρονο άνθρωπο, που αμφισβητεί, δεν δέχεται τόσο εύκολα θέσφατα. Αφουγκράζομαι, ζώ ανάμεσα στους πιστούς για 24 χρόνια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03