search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:14
MENU CLOSE

Προανακριτική για Novartis: Νέα λίστα υπόπτων και μαρτύρων – Πηγές ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει τον Παπαγγελόπουλο στην τύχη του

26.05.2020 18:03
Προανακριτική Παπαγγελόπουλου: Έγγραφα του FBI έστειλε στη Βουλή ο εισαγγελέας Αγγελής - Media

 

Την λίστα υπόπτων που θα κληθούν για κατάθεση κατάρτισε η πλειοψηφία της Προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την σκευωρία Novartis και την δράση του φερόμενου παραδικαστικού μηχανισμού του Δημήτρη Παπαγγελοπουλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr το επόμενο διάστημα θα κληθούν ως ύποπτοι για εξηγήσεις ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, ο συνεργάτης του, Αλέξανδρος Τάρκας και η δημοσιογράφος, υπεύθυνη του γραφείου Τύπου των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννα Παπαδάκου.

Επιπροσθέτως, η επιτροπή θα ζητήσει απο τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που διεξάγουν παράλληλη έρευνα, Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη, ενημέρωση για τον τρόπο που έλαβαν καταθέσεις απο τους Ελένη Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, ώστε να κλητευθούν με τον ίδιο τρόπο. Εαν οι τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν παράσχει ήδη έγγραφες εξηγήσεις, τότε ενδεχομένως να μην κληθούν στην Προανακριτική.

Απο την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η Προανακριτική δεν μπορεί να καταστήσει κάποιους υπόπτους, πριν από την σύνταξη του πορίσματος.

Παράλληλα, κατέθεσε την δική του λίστα μαρτύρων, που περιλαμβάνει τους αντεισαγγελείς Α.Π. Παπαγεωργίου, Μπρακουμάτσο τους εισαγγελείς Καλούδη, Ζαγοραίο, την δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη, τους εισαγγελείς Διαφθοράς και τους δικηγόρους του κ. Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιωματική αντιπολίτευση σκέφτεται την οριστική αποχώρηση απο τις εργασίες της επιτροπής, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κορυφώνει τις κινήσεις τακτικής και απειλεί με αποχώρηση, δείχνοντας ότι θέλει να απεμπλακεί απο την τοξική δράση του πρώην αναπληρωτή υπουργού του, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Eίναι χαρακτηριστική η φράση του κ. Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλους της επιτροπής: “Δεν είμαστε εμείς ο Παπαγγελόπουλος”.

Πηγές ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει τον Δ. Παπαγγελόπουλο στην τύχη του

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην σημερινή επεισοδιακή συνεδρίαση, αναφέρουν: “Η πλειοψηφία, θέλοντας να ρίξει πλήρες φως στην όλη διαδικασία πρότεινε κλήση ως υπόπτων των κ.κ Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Ταρκα, Παπαδάκου” και προσθέτουν πως θα υπάρξει επικοινωνία με τους αντεισαγγελείς Ζαχαρή – Σοφουλάκη για τον τρόπο που θα κληθούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Οι ίδιες πηγές συνεχίζουν: “Παρά ταύτα, ο ΣΥΡΙΖΑ επελεξε να πυροδοτήσει ξανά την επιτροπη, απειλώντας την πλειοψηφία για τρίτη συνεχόμενη φορά με αποχώρηση ζητώντας ως μαρτυρες τους Παπασπύρο, Μπακουματσο, Παπαγεωργιου Καλουδη, Ζαγοραιο, Παπαδάκου, Φιλιππάκη, Μαργωμένο και Ταρκα. Στόχος τους ήταν ξεκάθαρα να τραβήξουν τη διαδικασία σε μάκρος. Η πλειοψηφία πρότεινε πως μετά από 8 μήνες πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία. Τα μέλη της προανακριτικης του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας αφήνουν εκτεθειμένο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Τον εγκαταλείπουν. Η πλειοψηφία ουκ ολίγες φορές δέχθηκε μαρτυρες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου θέλει να αφήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην τύχη του. Θυμίζουμε πως ως πλειοψηφία είχαμε δεχθεί ως μάρτυρες τους προτεινόμενους από ΣΥΡΙΖΑ: Ξένη Δημητρίου, Ν. Μανία, Ράνο, Μανιαδακη και Φρουζη. Άρα η καταγγελία περί δήθεν άρνησης των προτάσεων της μειοψηφίας είναι προσχηματική. Θέλουν να αποχωρήσουν”.

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα ακόμα πραξικόπημα κατά του Κράτους Δικαίου

Σε κοινή δήλωσή τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή αναφέρουν:

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση, μετά την αδιανόητη και πρωτοφανή απόφαση της ΝΔ ν’ απορρίψει όλους τους μάρτυρες που προτάθηκαν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Μάρτυρες, οι οποίοι είναι ανώτατοι και ανώτεροι εν ενεργεία εισαγγελικοί λειτουργοί και που οι καταθέσεις τους καθίστανται υποχρεωτικές και αναγκαίες από την ίδια την πρόταση του διευρυμένου κατηγορητηρίου.

Δυστυχώς, η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης μετατράπηκε από Συλλογικός Εισαγγελέας σε επιτροπή αποκλειστικά της πλειοψηφίας.

-Μετά τον πραξικοπηματικό τρόπο αποκλεισμού των Τζανακόπουλου –Πολάκη,

-Μετά την κατάρρευση της δήθεν «σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis,

-Μετά την εξέταση πλειάδας μαρτύρων παντελώς άσχετων με την υπόθεση που κλήθηκε αρχικά να διερευνήσει η Επιτροπή

-Μετά την καλπονοθεία σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής, κατά την ψηφοφορίας για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,

-Μετά από όλα αυτά, η ΝΔ αρνείται να δεχθεί τους μάρτυρες στην Επιτροπή, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα, πλέον, ότι κινείται βάσει προαποφασισμένων σχεδίου και μεθοδεύσεων

Φαίνεται ότι στο προκατασκευασμένο πόρισμα της ΝΔ δεν χωρούν μάρτυρες και αποδεικτικό υλικό, γιατί προφανώς την τρομάζει η Αλήθεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:14