13/07/2020 15:14:47

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Βόλου: Αγοράκι 3 ετών έμεινε μόνο του – Η μητέρα του έφυγε στο εξωτερικό

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Βόλου: Αγοράκι 3 ετών έμεινε μόνο του – Η μητέρα του έφυγε στο εξωτερικό - Media

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου τα δύο τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ταχυδρόμου», το τρίχρονο αγοράκι φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου χωρίς συνοδό, με τις κοινωνικές λειτουργούς να αναζητούν δομή για την προσωρινή παραμονή του, μέχρι η μητέρα του να επιστρέψει από το εξωτερικό όπου βρίσκεται και να το πάρει ξανά κοντά της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το τρίχρονο αγοράκι, βουλγαρικής καταγωγής, μαζί με τη μητέρα του τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του και άλλους ομοεθνείς τους ζούσαν σε παράγκα κοντά στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου, στη συνοικία των Παλαιών.

Άγνωστο για ποιο λόγο, η μητέρα του μαζί με τα δύο άλλα παιδιά της πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι πρέπει να φύγει επειγόντως για τη Βουλγαρία. Άφησε το μικρότερο παιδί της στους ομοεθνείς της, με την υπόσχεση ότι αρχές Ιουνίου θα επιστρέψει για να το παραλάβει.

Αυτό τουλάχιστον μετέφεραν οι ίδιοι στους ανθρώπους του Αχιλλοπουλείου, όταν πριν από δύο 24ωρα διακόμισαν στα Επείγοντα το παιδί, για να εξεταστεί από γιατρό διότι αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποκαλύφτηκε η περιπέτειά του. Η κλινική του εικόνα δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ωστόσο είναι εμφανές ότι το παιδί είναι εξαντλημένο και ότι ο τρόπος διαβίωσής του δεν είναι ο ενδεδειγμένος. «Φαίνεται ότι έχει περάσει κακουχίες», ήταν η χαρακτηριστική επισήμανση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Με εντολή των γιατρών το αγοράκι εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική όπου και παραμένει, προκειμένου αφενός να ανατάξει δυνάμεις, αφετέρου να βρεθεί δομή για να φιλοξενηθεί μέχρι νεωτέρας, καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πώς και πότε θα επιστρέψει η μητέρα του από τη Βουλγαρία όπου βρίσκεται, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των ομοεθνών της.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τόσο οι γιατροί του Νοσοκομείου, όσο και οι κοινωνικοί λειτουργοί που ενημερώθηκαν σχετικά από την Παιδιατρική για το περιστατικό, έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να εντοπίσουν τη μητέρα του 3χρονου αγοριού και να συνεννοηθούν μαζί της για τη φιλοξενία του παιδιού, καθώς γίνεται αντιληπτό ότι δεν ενδείκνυται να παραμείνει για μεγάλο διάστημα σε νοσοκομειακό χώρο.

Επιστρατεύθηκε μάλιστα και μεταφραστής, καθώς η μητέρα του μικρού δεν μιλά ελληνικά, με την ίδια να διαβεβαιώνει ότι αρχές Ιουνίου έχει προγραμματίσει να επιστρέψει στον Βόλο για να παραλάβει το παιδί της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.