search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:35
MENU CLOSE

«Πονοκέφαλος» για Ερντογάν η Συρία: Νεκρός Τούρκος στρατιώτης στο Ιντλίμπ

27.05.2020 18:33
Γερμανία: Ο  Χορστ Ζεεχόφερ θέλει να ξαναρχίσουν οι απελάσεις στη Συρία - Media
 
Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα από έκρηξη στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Ο στρατιώτης «υπέκυψε στα τραύματά του παρά τις προσπάθειες για τη διάσωσή του», ανέφερε το υπουργείο.
 
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε αυτοκινητόδρομο στον οποίο Τούρκοι στρατιώτες περιπολούν.
 
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA ανέφερε νωρίτερα ότι αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη κατά τη διέλευση μιας τουρκικής φάλαγγας στρατιωτικών οχημάτων στον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο Μ4, που διασχίζει την επαρχία Ιντλίμπ, προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς.
 
Στην επαρχία Ιντλίμπ πραγματοποίησε πριν από λίγους μήνες αιματηρή επίθεση το συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, αποφασισμένο να επανακτήσει, με την υποστήριξη του Ρώσου συμμάχου του, αυτή την τελευταία επαρχία που διαφεύγει από τον έλεγχό του. Αλλά μετά από αρκετούς μήνες βομβαρδισμών που προκάλεσαν μαζική έξοδο αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή, υιοθετήθηκε τον Μάρτιο μια εκεχειρία υπό την αιγίδα της Άγκυρας και της Μόσχας.
 
Η Άγκυρα υποστηρίζει ομάδες ανταρτών που αντιτίθενται στο καθεστώς Άσαντ. Με βάση την εκεχειρία, διεξάγονται ρωσο-τουρκικές περιπολίες στην Ιντλίμπ, στον Μ4, που διαχωρίζει τα εδάφη των ανταρτών από τις περιοχές που κατέχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.
 
Ούτε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ούτε το πρακτορείο DHA ανέφεραν την παρουσία Ρώσων στρατιωτών τη στιγμή της σημερινής έκρηξης. Παρά την κατάπαυση του πυρός, σποραδικές συγκρούσεις σημειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των δυνάμεων της Δαμασκού και των τζιχαντιστικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:27