search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:04
MENU CLOSE

Ας πούμε μια φορά ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΑΔΑ!

28.05.2020 09:57
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Σήμερα οι νέες εκτιμήσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία και την Ελλάδα - Media

 

Είναι αδιανόητη και πρωτοφανής η διάρκεια του αβυσσαλέου μίσους εναντίον της Ευρώπης που διατηρείται άσβεστο έως τις μέρες μας από την εποχή του σχίσματος (1054), των σταυροφοριών, (1095 – 1492) της διαμάχης των ενωτικών και ανθενωτικών ( το 1274 με τη σύνοδο της Λιόν (Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος) και το 1438-1439 κατά τις συνόδους Φεράρας-Φλωρεντίας (Ιωάννης Η΄ Παλαιολόγος).…   

Προφανώς, πρόκειται για τυφλό μίσος –παπαδίστικο- που, ωστόσο, είναι εντυπωσιακή η διάρκειά του και παραβλέπει την πλέον προφανή και κραυγαλέα πραγματικότητα, όπως για παράδειγμα,  ότι το νεοελληνικό κράτος οφείλει αποκλειστικά την ύπαρξή του στην καταραμένη Ευρώπη, ότι αυτό το κράτος -όπου σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση- είναι αποκλειστικό δημιούργημα της Ευρώπης, συνεπώς, είναι ένα δυτικό κράτος που γλύτωσε από του χάρου τα δόντια καθώς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σύνδεσε την τύχη του με τις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου! Κατόπιν, δε, από  χρυσή του τύχη εντάχθηκε στην πιο πολιτισμένη  συμμαχία στην ιστορία! Ας πούμε μια φορά «Μπράβο  Ελλάδα! Τα κατάφερες!»   

Πόσοι αιώνες θα χρειαστούν για να καταλάβουμε το απολύτως αυτονόητο, να πετάξουμε τον Μεσαίωνα από πάνω μας, να βάλουμε επιτέλους τα πόδια μας σε μια μόνο βάρκα;  Το αντιδυτικό μένος που η μεσαιωνική μισαλλοδοξία της εκκλησίας συντηρεί άσβεστο σαν το θείο φως ως «πολιτισμική διαφορά», το συμπλήρωσε στο διάβα των αιώνων η αντιδραστική αριστερή αντίληψη.  Δυο σκοταδισμοί στη συσκευασία του ενός. Έκτοτε, με κάθε ευκαιρία, η χώρα στρέφει τα χέρια της για να βγάλει τα μάτια της, υπνωτισμένη από ένα υπεραιώνιο μίσος που συντηρεί σε βάρος τής ύπαρξής της. Με το απερίγραπτο δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015, λίγο έλλειψε να το πετύχει! Η χώρα απέφυγε την υστάτη στιγμή τον συντριπτικό όλεθρο, ωστόσο, δεν έβαλε μυαλό. Με κάθε ευκαιρία εκδηλώνει το βαθύ και ανεξήγητο μίσος που συντηρεί άσβεστο προς δόξα του πιο αντιδραστικού σκοταδισμού…

Αμέσως μετά την ιστορική ανακοίνωση της πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που κάλεσε τους Ευρωπαίους  στην ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο να «παραμερίσουν τις παλιές προκαταλήψεις» και να στηρίξουν το σχέδιό της για ανάκαμψη ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην Ελλάδα έτρεξαν  οι επαγγελματίες αντιευρωπαϊστές (εκ των οποίων πολλοί πλουτίζουν σε προσωπικό επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση…) να κοντύνουν, να παραποιήσουν, να διαστρεβλώσουν αυτήν την ιστορική ευρωπαϊκή απόφαση αλλαγής πλεύσης. 

Από αυτήν την πρόταση, η Ελλάδα βγαίνει η πιο κερδισμένη χώρα, καθώς θα της χορηγηθεί το ποσό των 43,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για το Ταμείο Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, συνολικού ύψους 750 δισ. ευρώ, με το  καθαρό τελικό όφελος να ανέρχεται  στα 33,4 δισ. Ευρώ. Τα υπόλοιπα 10,1 δις ευρώ θα αποτελέσουν την συνεισφορά που προβλέπεται για την αποπληρωμή των 750 δισ. ευρώ που θα δανειστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις αγορές.

Το σκεπτικό της Κομισιόν για τη χώρα μας είναι να μας δοθεί ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σε σχέση με τη συμμετοχή μας στο ΑΕΠ της ΕΕ. Αυτό αποφασίστηκε  καθώς η μείωση του ΑΕΠ φέτος θα είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ. Επίσης, λαμβάνεται υπ’όψιν το γεγονός ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας είναι μικρότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και ότι έχει υψηλό χρέος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:01