08/07/2020 17:16:30

Ποιο εμπάργκο όπλων στη Λιβύη; Πάνε κι έρχονται τα τουρκικά C-130 (χάρτες)

Ποιο εμπάργκο όπλων στη Λιβύη; Πάνε κι έρχονται τα τουρκικά C-130 (χάρτες) - Media

 

Με μια ακόμη φρεγάτα από την Ιταλία – πέραν της ελληνικής που πήγε ήδη  – και με επιπλέον αεροσκάφη εναέριας παρακολούθησης ενισχύεται άμεσα η δύναμη της επιχείρησης  <<IRINI>> της ΕΕ που έχει ως αποστολή να παρεμποδίσει την αποστολή όπλων στη Λιβύη δια θαλάσσης και επιχειρεί Νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Την είδηση περί της ενίσχυσης της επιχείρησης  έδωσε, σύμφωνα με το militaire.gr κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ύπατος Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπορρέλ μετά θέμα που ήγειρε, ως Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής , ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα ο  Ελληνας σοσιαλιστής Ευρωβουλευτής, ρώτησε τον κ. Μπορρέλ, αν η στρατιωτική αυτή αποστολή θα μπορεί να αποτρέψει προκλητικές ενέργειες που πηγάζουν από το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο Συνεργασίας.

Σήμερα, δύο μήνες μετά την υιοθέτηση της απόφασης από το Συμβούλιο της ΕΕ, η επιχείρηση διαθέτει μία Γαλλική φρεγάτα και δύο αεροπλάνα από την Πολωνία και το Λουξεμβούργο, είπε ο κ Ανδρουλάκης. Η Ελληνική φρεγάτα ΥΔΡΑ που ξεκίνησε την συμμετοχή της αντικαθίσταται εντός των επομένων ημερών, λόγω βλάβης  από  τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ».

Ωστόσο η επιχείρηση IRINI μπορεί να εξελιχθεί σε ανέκδοτο. Κι αυτό ,γιατί μπορεί πολεμικά πλοία να περιπολούν στη θάλασσα, αλλά στον αέρα τα τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη “πάνε κι έρχονται” στη Λιβύη! Κι αυτό δεν γίνεται τώρα, αλλά εδώ και πολύ καιρό. Έχουν καταγραφεί ακόμη και 50 πτήσεις σε μία εβδομάδα! Όπως φαίνεται από τη πορεία των μεταγωγικών αεροσκαφών πετούν νότια της Κρήτης.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.