search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:04
MENU CLOSE

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Μηταράκη: Κάνει λόγο για «έκθεση-κόλαφο» για κακοδιαχείρηση

28.05.2020 16:59
Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Μηταράκη: Κάνει λόγο για «έκθεση-κόλαφο» για κακοδιαχείρηση - Media

 

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, με αφορμή δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για απόρρητη έκθεση διεθνούς οργανισμού προς την Κομισίον, η οποία αναφέρει περιστατικά κακοδιαχείρησης κονδυλίων από το υπουργείο.

Αναλυτικά, ο Γ. Ψυχογιός σημείωσε ότι «σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” έχει αποσταλεί από Διεθνή Οργανισμό που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα απόρρητη έκθεση – κόλαφος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά του σχεδιασμού και των πρακτικών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για κακοδιαχείριση των κονδυλίων, για παραβίαση δικαιωμάτων, για αδιαφορία της Κυβέρνησης που εξαγγέλλει εξώσεις χιλιάδων στις επόμενες ημέρες χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις, αλλά και για το φιάσκο των “άσχετων με το αντικείμενο” μετακλητών που έχουν διοριστεί. Κάνει όμως αναφορά και στις μη ρεαλιστικές εξαγγελίες του Υπουργού, ότι θα προχωρήσει σε άμεση αποσυμφόρηση των νησιών χωρίς να έχει δημιουργήσει νέες θέσεις στην ενδοχώρα, μη λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη “πόσο δύσκολες είναι οι επιστροφές στην πραγματικότητα”.
 
Όλο το τελευταίο διάστημα έχουμε κι εμείς διατυπώσει αντίστοιχα ερωτήματα με πληθώρα κοινοβουλευτικών και δημόσιων παρεμβάσεων. Όμως ο κος Μηταράκης αρνείται να απαντήσει. Τώρα, με δεδομένη την έκθεση που έχει στα χέρια της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να πάρει πίσω τις διατάξεις και τις πολιτικές που παραβιάζουν το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, την εγκαθίδρυση παράλληλης διοικητικής δομής από μετακλητούς που υπογράφουν αναθέσεις εκατομμυρίων χωρίς λογοδοσία και τη διαχείριση του προσφυγικού που προσβάλει αιτούντες άσυλο, τοπικές κοινωνίες και εκθέτει τη χώρα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:04