search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:01
MENU CLOSE

Ουρουγουάη: Σε καραντίνα, λόγω κορωνοϊού, ο πρόεδρος Λουίς Λακάγιε Που

30.05.2020 05:48
Πού βρισκόμαστε με τον κορωνοϊό: Ξεπέρασαν τα 9,83 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως - Media

 

Ο ουρουγουανός πρόεδρος Λουίς Λακάγιε Που τέθηκε σε καραντίνα, καθώς συναντήθηκε με δημόσια λειτουργό η οποία διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, γνωστοποίησαν χθες Παρασκευή οι υπηρεσίες της προεδρίας με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Πρόκειται για μια λειτουργό του υπουργείου Κοινωνικής Ανάπτυξης, τη Νατάλια Λόπες, η οποία είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη μαζί με τον αρχηγό του κράτους και τον υπουργό Άμυνας Χαβιέρ Γκαρσία στη Ριβέρα, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία, πόλη όπου έχει εντοπιστεί νέα εστία της πανδημίας.

Ο Λακάγιε Που και άλλοι που είχαν επαφή με τη Λόπες αναμένεται να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ σήμερα Σάββατο και «θα παραμείνουν σε καραντίνα ωσότου να είναι γνωστά τα αποτελέσματα» αυτών των εξετάσεων, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Η συνάντηση αφορούσε τη διαχείριση της κρίσης στην περιοχή της μεθορίου με τη Βραζιλία.

Στην Ουρουγουάη καταγράφονταν ως χθες 816 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, εκ των οποίων 114 παραμένουν ενεργά, και 22 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57