search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:07
MENU CLOSE

Αντίθετος ο δήμος Μετσόβου για τις γερμανικές ανεμογεννήτριες στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων

02.06.2020 09:21
Αντίθετος ο δήμος Μετσόβου για τις γερμανικές ανεμογεννήτριες στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων - Media

 

Αντίθετος με την κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων στο Περιστέρι (όρος Λάκμος) και εντός του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων είναι ο Δήμος Μετσόβου.

Η αντίθεση προκύπτει από την εκτενή ανάρτηση που έκανε ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας, ο οποίος μάλιστα σημειώνει ότι θα προκληθεί και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος επίσημα δεν έχει καμία ενημέρωση καθώς δεν είναι ο φορέας που αδειοδοτεί τέτοιες εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος υπενθυμίζει ότι ήταν ο ίδιος που το 2013 προκάλεσε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην εγκατασταθούν αιολικά πάρκα στην περιοχή.

Στην ίδια θέση παραμένει.

«Ήδη κινούμαστε ώστε να προβάλλουμε τεκμηριωμένες ενστάσεις κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Φυσικά θα προκαλέσω Δημοτικό Συμβούλιο ώστε με ομόφωνη απόφαση να αποτραπεί η εγκατάσταση στις θέσεις αυτές. Κρίνω ότι η θέση του Δήμου πρέπει να είναι σαφής και αποφασιστική για να αποτραπεί οποιαδήποτε παρέμβαση στα βουνά μας, χωρίς μάλιστα την βούλησή μας. Και ειδικά όταν οι εκτάσεις αυτές είναι δημοτικές», υπογραμμίζει ο κ. Τζαφέας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:07