search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:54
MENU CLOSE

WIND Κηφισιάς: Το 1ο κλιματικά ουδέτερο κατάστημα στην Ελλάδα

04.06.2020 10:52
WIND Κηφισιάς: Το 1ο κλιματικά ουδέτερο κατάστημα στην Ελλάδα - Media

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η WIND ανακοινώνει την πιστοποίηση του 1ου κλιματικά ουδέτερου καταστήματος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το κατάστημά της στην Κηφισιά. Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα λιανικών πωλήσεων στην ελληνική αγορά, που πιστοποιήθηκε ως κλιματικά ουδέτερο από τον έγκριτο φορέα πιστοποίησης, First Climate.

Η WIND, σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας και Αριστείας (CSE), προχώρησε στη διαδικασία μέτρησης, αποτύπωσης και αξιολόγησης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του καταστήματος σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Green House Protocol1 και το ISO 140642. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων προέκυψαν μελετώντας το σύνολο των άμεσων και έμμεσων εκπομπών των δραστηριοτήτων του καταστήματος, όπως η ηλεκτρική κατανάλωση του καταστήματος και ο τρόπος μεταφοράς των εργαζομένων προς και από το κατάστημα.

Η Εταιρεία, στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στην αντιστάθμιση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με την αγορά μονάδων άνθρακα που παράγονται από έργο ενεργειακής απόδοσης αναπτυσσόμενης χώρας. Το έργο αντιστάθμισης είναι πιστοποιημένο από το διεθνώς αναγνωρισμένο κανονιστικό πλαίσιο, Gold Standard, για τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών και κοινωνικοοικονομικών προγραμμάτων. Με τη διαδικασία της αντιστάθμισης, οι συνολικές εκπομπές προς την ατμόσφαιρα παραμένουν σταθερές, ενώ η Εταιρεία συμβάλλει στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης ενισχύοντας τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού, την αξιοπρεπή εργασία, την οικονομική ανάπτυξη και την προστασία των δασών.

Με την πιστοποίηση αυτή, η WIND πετυχαίνει τον μηδενισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη λειτουργία του καταστήματος της και αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Από το 2009 η WIND εφαρμόζει σε όλα της τα κτίρια της σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης με πιστοποίηση ISO14001 και από το 2019 σύστημα ενεργειακής διαχείρισης με πιστοποίηση ISO50001. Έχει μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στα κτίρια της κατά 30% σε σύγκριση με το 2009, εξοικονομώντας πάνω από 9.500.000 κιλοβατώρες, ποσοστό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 2.262 νοικοκυριών για ένα ολόκληρο έτος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:54