11/07/2020 14:22:15

«Αδειάζει» τον Αγγελή η εισαγγελία κατά της διαφθοράς: Έδωσε και έγγραφα άσχετα με τη Novartis

ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική: ΝΔ και κ. Μητσοτάκης προσπαθούν να θάψουν το σκάνδαλο Novartis - Media
 
Ανακοίνωση εξέδωσε η Εισαγγελία Διαφθοράς σχετικά με τα έγγραφα που κατέθεσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και άσχετα με την υπόθεση Novartis έγγραφα.
 
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
 
«Με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από τον τέως επόπτη μας κ. Αγγελή έγγραφο της υπηρεσίας μας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως μη όφειλε, πρέπει να επισημάνουμε για την προστασία του κύρους της υπηρεσίας μας και το θεσμό της δικαιοσύνης, ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα: α) το με αριθμό Φ 09222/5039 και το Β) με αριθμό Φ 09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσημες μεταφράσεις του υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο δεν αφορά στην υπόθεση Novartis, αλλά σε άλλη, άσχετη, και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εμάς στη Βουλή των Ελλήνων.
 
Σε ό,τι αφορά τα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης της χρήσης τους από τις αμερικανικές αρχές, η υπηρεσία μας δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση αλλά και σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητας. Αναμένουμε την συνέχεια "νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων" προερχόμενων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων».
 
Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.