08/07/2020 11:08:56

Στη θέση της η εντυπωσιακή πεζογέφυρα στην Ποσειδώνος – Κλειστή μέχρι το βράδυ η λεωφόρος (Photos/Video)

Στη θέση της η εντυπωσιακή πεζογέφυρα στην Ποσειδώνος – Κλειστή μέχρι το βράδυ η λεωφόρος (Photos/Video) - Media

 

Τοποθετήθηκε στη θέση της η εντυπωσιακή, μεταλλική πεζογέφυρα στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Καλαμακίου, στον Άλιμο.

Με μία συντονισμένη επιχείρηση το πρωί του Σαββάτου το κατάστρωμα της γέφυρας, επί του οποίου τις τελευταίες εβδομάδες ολοκληρώνονταν οι εργασίες σε μία εκ των τριών λωρίδων του ρεύματος καθόδου της Ποσειδώνος, τοποθετήθηκε στα τσιμεντένια βάθρα. Κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να δουν και να απαθανατίσουν το εντυπωσιακό θέαμα.

 

 

Η λεωφόρος Ποσειδώνος θα παραμείνει κλειστή μέχρι το βράδυ, ενώ παράλληλα έχουν τεθεί σε ισχύ αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές και τραμ, ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Συγκεκριμένα, από τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, είναι κλειστή η Λεωφ. Ποσειδώνος από την οδό Κανάρη μέχρι και τη Λεωφόρο Καλαμακίου, καθώς και η Λεωφ. Καλαμακίου από την οδό Αριστοτέλους μέχρι και τη Λεωφ. Ποσειδώνος. Η τροχαία κάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, ενώ έχουν τροποποιηθεί και τα δρομολόγια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς που διέρχονται από τη Λεωφ. Ποσειδώνος (λεωφορεία, τραμ κλπ.).

- Στα κλειστά τμήματα των παραπάνω λεωφόρων, απαγορεύεται η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων, όσο και των πεζών. Ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει για τους παρόδιους κατοίκους των παραπάνω σημείων, οι οποίοι εξυπηρετούνται από ειδική όδευση για την πεζή προσέγγιση στις κατοικίες τους.

- Λόγω των μεγάλων κυκλοφοριακών φόρτων στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Καλαμακίου, η κίνηση των οχημάτων είναι δυσχερής. Οι οδηγοί προτρέπονται να αποφεύγουν την κυκλοφορία κοντά στο χώρο του εργοταξίου, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν.

- Ενδείκνυται η κυκλοφορία από τις λεωφόρους Αλίμου και Αμφιθέας/Ελευθερίας, ενώ πρέπει να αποφεύγεται πλήρως η κυκλοφορία στο τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος ανάμεσα στις λεωφόρους Αλίμου και Αμφιθέας.

-Για την εξυπηρέτηση των πολιτών (πεζών και οδηγών) υπάρχουν δυνάμεις της τροχαίας στην ευρύτερη περιοχή, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.