search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:13
MENU CLOSE

Με ποιους ηγέτες εξακολουθεί να κρατά επαφή ο Αλέξης Τσίπρας; – Η αποκάλυψη του πρώην Πρωθυπουργού

09.06.2020 06:33
Με ποιους ηγέτες εξακολουθεί να κρατά επαφή ο Αλέξης Τσίπρας; - Η αποκάλυψη του πρώην Πρωθυπουργού  - Media

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχώρησε συνέντευξη στην Καθημερινή και τον Αλέξη Παπαχελά, στη οποία θίγει πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα της πολιτικής σκηνής.
Αλ. Τσίπρας στην Καθημερινή: Τυχοδιωκτική κίνηση αν ο κ. Μητσοτάκης πάει σε πρόωρες κάλπες – Αυτός πρέπει να φοβάται

Ο κ. Τσίπρας όμως “αποκαλύπτει” και μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή, όσον αφορά στους ευρωπαίους και βαλκάνιους ηγέτες με τους οποίους διατηρεί επαφή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κρατάω µε τον Μακρόν και τη Μέρκελ, αλλά και µε τον Σάντσεθ, τον Αντόνιο Κόστα, τον Κόντε, τον Ζάεφ και τον Ράµα. Μιλάω µε τον Μακρόν όταν βρίσκεται σε κάποια δύσκολη στιγµή η Γαλλία, θα στείλω ένα µήνυµα συµπαράστασης, µιλήσαµε και στο τηλέφωνο».

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει διατηρεί σχέση και με την Ανγκελα Μέρκελ. «Έχουµε ανταλλάξει µηνύµατα τώρα µε την πανδηµία… Έχω διατηρήσει µια φιλική και ανθρώπινη σχέση», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για τα πυρά που είχε εξαπολύσει κατά καιρούς κατά της καγκελαρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Η Μέρκελ έχει κρατήσει µια θετική στάση σε κρίσιµες στιγµές σε σχέση µε ακραίους στη Γερµανία. Και το λέω αυτό παρά τη σύγκρουσή µας. Εντούτοις, εγώ δεν θα διστάσω να πω ότι η Ευρώπη διακατέχεται τα τελευταία χρόνια από σοβαρό έλλειµµα ηγεσίας. Νοµίζω ότι κατάφερε µέσα από ισορροπίες να αποφύγει τα χειρότερα για την Ευρώπη. Έχει µία ευκαιρία στο τέλος της θητείας της να αφήσει µια θετικότερη παρακαταθήκη. Είναι κρίσιµο το επόµενο εξάµηνο της γερµανικής προεδρίας, γιατί σε αυτό θα ληφθεί και η απόφαση γι’ αυτό το πακέτο, που θα µπορούσε να αναγεννήσει την Ευρώπη, και για την αναθεώρηση του ∆ουβλίνου και ενδεχοµένως για θέµατα που θα µπορούσαν να αναβαθµίσουν και τον γεωπολιτικό ρόλο της Ευρώπης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15