search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:09
MENU CLOSE

Δείτε τη Ρίτα Όρα μικρό κορίτσι, προσφυγοπουλο από τον πόλεμο του Κοσσόβου (Video)

09.06.2020 15:18
Η Ρίτα Όρα αγαπάει την Ελλάδα: Τόπλες βουτιές στην Κέρκυρα και βόλτες με σκάφος (Photos) - Media

 

Η γνωστή τραγουδίστρια Ρίτα Όρα, δεν πέρασε μια ευχάριστη παιδική ηλικία. Από μικρό παιδί έζησε στην Πρίστινα όλη τη φρίκη του εμφυλίου πολέμου στο Κόσσοβο, στην πρώην Γιουγκοσλαβία. 
Δεν είχε ανέμελα παιδικά χρόνια και σπάνια έπαιζε με τις κούκλες της, όπως τα κορίτσια της ηλικίας της. Οι βόμβες και οι πυροβολισμοί στην Πρίστινα ήταν καθημερινό φαινόμενο. Τελικά έγινε ένα από τα χιλιάδες προσφυγόπουλα που έφυγε για κάποια πόλη της δύσης για να σωθεί. Η 29χρονη σήμερα τραγουδίστρια πήγε με τα δυο της αδέλφια στο Λονδίνο.  
Η Ρίτα ανέβασε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδικά της χρόνια στην Πρίστινα λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Το βίντεο της «έριξε» το διαδίκτυο με χιλιάδες ανθρώπους να το βλέπουν. 
Γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1990 στην Πρίστινα του Κόσοβο απο Αλβανούς γονείς. Η μητέρα της, Βέρα Σαχατσίου Μπαϊρακτάρι (Vera Sahatçiu Bajraktari) είναι Αλβανίδα Ψυχίατρος, ενώ ο πατέρας της, Μπεσνίκ Σαχατσίου (Besnik Sahatçiu) είναι οικονομολόγος και ιδιοκτήτης μιας παμπ.
 Η μητέρα της, είναι Καθολική στην θρησκεία, ενώ ο πατέρας της, Μουσουλμάνος. Η Ρίτα έχει άλλα δύο αδέρφια. Μια μεγαλύτερη αδερφή, την Έλενα (Elena) και έναν μικρότερο αδερφό, τον Ντον (Don). Το όνομα της, είναι εμπνευσμένο απο την ηθοποιό Ρίτα Χέιγουορθ, η οποία ήταν η αγαπημένη ηθοποιός του παππού της, Μπεσίμ Σαχατσίου (Besim Sahatçiu) ο οποίος ήταν σκηνοθέτης. 
Γεννήθηκε ως Rita Sahatçiu (Ρίτα Σαχατσίου), που το επώνυμο της σημαίνει “Ωρολογοποιός” στα Αλβανικά. Αργότερα, ο πατέρας της, αποφάσισε να την φωνάζει Όρα, που στα αλβανικά 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01