search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:45
MENU CLOSE

Επίθεση με βιτριόλι: Η ΕΛΑΣ «σαρώνει» κινητή τηλεφωνία και σημεία «ενδιαφέροντος»

10.06.2020 14:26
Επίθεση με βιτριόλι: Σε άλλο σπίτι και σε κατάσταση σοκ ο 40χρονος - Media
 
Πυρετώδεις παραμένουν οι προσπάθειες των αντρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για να μπορέσουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας.
 
Όπως αναφέρει το news247.gr, υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της έρευνας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη η ύποπτη αλλιώς θα είχαμε και σύλληψη. Η προσπάθεια συνεχίζεται ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Υπάρχει μία συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες ωστόσο χρειάζονται τα στοιχεία εκείνα που θα «δέσουν» την δικογραφία.
 
Τα στοιχεία της πρώτης σάρωσης που υπερέβησαν τα στίγματα και τις επικοινωνίες 8.000 συνδρομητών στο σημείο της επίθεσης, τις κρίσιμες ώρες, εκείνη και την προηγούμενη ημέρα, δεν μπόρεσαν να παράσχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία στις Αρχές αφού πολύ απλά η δράστης φάνηκε εξαιρετικά προετοιμασμένη και προσεκτική, ώστε να μην αφήσει πίσω της ίχνη.
 
Πλέον, οι αστυνομικοί γνωρίζουν ξεκάθαρα το σημείο από το οποίο κάλεσε το ραδιοταξί το προηγούμενο βράδυ με τηλεκάρτα στο κέντρο της Αθήνας και γνωρίζουν ξεκάθαρα που την άφησε το ταξί όταν την παρέλαβε από την Καλλιθέα μετά την επίθεση, δηλαδή στο Μετς.
 
Τα νέα αιτήματα σάρωσης και προς τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στα οποία προχώρησε η Ασφάλεια Αθηνών, αφορούν αυτές τις περιοχές ευρύτερα και σε ώρες και σε ημέρες, με ελπίδα να έχει ανοίξει το κινητό της όταν πλέον θα ένιωσε ασφαλής.
 
Πρόσθετα, για την μετάβαση στο σημείο δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα και πιστεύουν ότι ενδεχομένως να μετέβηκε με μέσα μαζικής μεταφοράς και στη συνέχεια να περπάτησε κάποια απόσταση.
 
Ένα άλλο προβληματικό σημείο που αντιμετώπισαν στην έως τώρα έρευνά τους οι Αρχές, είναι ότι τα πρόσωπα που θεωρούσε το ίδιο το θύμα ως πιθανά για αυτή την επίθεση, δεν ταιριάζει η περιγραφή τους με την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί από την κατάθεση του θύματος και από τις εικόνες κλειστού κυκλώματος που έχουν στην κατοχή τους.
 
Παράλληλα, με την τεχνολογία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών συνεχίζουν διαρκώς να λαμβάνουν καταθέσεις από έναν ευρύ κύκλο ανθρώπων από διάφορες χρονικές φάσεις της ζωής του θύματος και έχουν σχηματίσει μία εικόνα για τα πιθανά κίνητρα της ύποπτης αλλά και για την πιθανή προέλευσή της , την οποία όμως βλέπουν ότι δεν μπορεί η ίδια η Ιωάννα όσο και αν προσπαθεί να σκεφτεί, να συνδυάσει και να υποδείξει.
 
Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι έρευνες έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ταυτοποίηση γιατί θα υπήρχε και σύλληψη, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως οι αστυνομικοί ίσως έχουν εντοπίσει την αρχή του «μίτου της Αριάδνης», που ακολουθώντας τον θα τους οδηγήσει στην δράστιδα και στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
 
Είναι μία αντικειμενικά δύσκολη υπόθεση όμως οι αστυνομικοί συλλέγουν έστω και με δυσκολία κάθε κομμάτι του παζλ και σταδιακά οδηγούνται σε μία κατεύθυνση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:43