search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:06
MENU CLOSE

Όταν η Τζένη Καρέζη κόντεψε να «κουμπαριάσει» με τη… Χούντα! (Photos)

11.06.2020 08:21
Όταν η Τζένη Καρέζη κόντεψε να «κουμπαριάσει» με τη… Χούντα! (Photos) - Media

 

Ο Κώστας Καζάκος και η Τζένη Καρέζη γνωρίστηκαν το φθινόπωρο του 1966 στα γυρίσματα της ταινίας «Κονσέρτο για πολυβόλα» και τον επόμενο χρόνο παντρεύτηκαν. Ο Κώστας Καζάκος θυμάται ότι περίμεναν να ξεκινήσει το γύρισμα μιας σκηνής και έπαιξαν μια παρτίδα τάβλι, που τελικά κράτησε 27 χρόνια!

Η πρωταγωνίστρια σε συνέντευξή της στον «Ταχυδρόμο», λίγες ημέρες πριν από το γάμο της με τον Καζάκο, είχε πει : «Είναι η πρώτη φορά που νιώθω τόσο ώριμη και τόσο ερωτευμένη. Αισθάνομαι σαν να αρχίζει τώρα η ζωή μου, σαν να μην υπήρξε για μένα η προηγούμενη ζωή μου».…

Η ευτυχία του ζευγαριού ολοκληρώθηκε λίγους μήνες μετά το γάμο, με τη γέννηση του Κωνσταντίνου. Οι δύο ηθοποιοί περίμεναν με χαρά τον ερχομό του παιδιού τους, αλλά τους προβλημάτιζε η ακριβής ημερομηνία της γέννας.

Παραλίγο να γίνουν κουμπάροι με τη χούντα!

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος ο νεότερος, επρόκειτο να γεννηθεί στα τέλη Απριλίου του 1969. Η Ελλάδα μετρούσε ήδη δύο χρόνια δικτατορίας. Τότε, όσα παιδιά γεννιόντουσαν την 21η Απριλίου τα βάφτιζε ο Παπαδόπουλος ή η σύζυγος του Δέσποινα ή ακόμη και η οικογένεια του Ζωιτάκη, που συμμετείχε στο πραξικόπημα. Ο Κώστας Καζάκος ήταν αριστερός με βαθιά απέχθεια για το χουντικό καθεστώς. Δεν θα μπορούσε ποτέ να δεχτεί να γίνει κουμπάρος με οποιοδήποτε μέλος της χουντικής κυβέρνησης, πόσο μάλλον με τον Παπαδόπουλο.

Σημειωτέον, ότι ο δικτάτορας επιθυμούσε να έχει επαφές και δημόσιες σχέσεις με τους διάσημους καλλιτέχνες για να δημιουργεί ένα πιο φιλολαϊκό προφίλ. Η Καρέζη, μετά τον γάμο τους, ενστερνίστηκε τις αριστερές ιδέες του και απεχθανόταν τη χούντα και τις πρακτικές της. Η ιδέα και μόνο ότι θα τους βαφτίσει το παιδί ένας πραξικοπηματίας συνταγματάρχης, τους προκαλούσε πανικό. Το ζευγάρι σε συνεργασία με το γιατρό, είχε καταστρώσει εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που ο γιος τους γεννιόταν την 21η Απριλίου.

«Είχαν κάνει ολόκληρο σχέδιο να με κρύψουν», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Καζάκος στη «Μηχανή του Χρόνου».…

Τελικά μια μικρή επιπλοκή πριν από τη γέννα, έσωσε το ζευγάρι από την ανεπιθύμητη κουμπαριά. «Γύρω στις 20 Απριλίου ο γιατρός της Τζένης, που την ξεγέννησε λέει: πρέπει να κάνουμε καισαρική, γιατί ερχόταν ανάποδα. Το ότι θα έκανε με καισαρική τη γέννα, του έδωσε την ευχέρεια να περιμένει μερικές μέρες και να αποφύγουμε την 21η και γεννήθηκε 25η.

Έγινε η επέμβαση, τον βγάλαμε και έτσι γλυτώσαμε», μας εκμυστηρεύτηκε ο Κώστας Καζάκος. Καρέζη και Καζάκος, απέφυγαν την τελευταία στιγμή τα «χουντικά» βαφτίσια του γιου τους. Μετά τη γέννησή του επέστρεψαν στο σανίδι και συνέχισαν τη θεατρική τους μάχη ενάντια στη χούντα.

Λίγα χρόνια αργότερα η Καρέζη συνελήφθη για την καλλιτεχνική της δράση, που δεν άρεσε στη χούντα και βασανίσθηκε στο ΕΑΤ ΕΣΑ. Μάλιστα για αρκετές μέρες δεν έλεγαν στον Καζάκο ούτε καν που την έχουν κρατούμενη….

Πηγή: mixanotouxronou

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:06