search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:34
MENU CLOSE

Καταρρέει η Wall Street δίχως… αύριο, υπό τον φόβο δεύτερου κύματος κορωνοϊού στις ΗΠΑ

11.06.2020 18:55
BofA: Αισιοδοξία στις αγορές εν μέσω ελπίδων για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Media

 

Πρωτοφανή βουτιά καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ενώ προς τη χειρότερή του μέρα, από τις αρχές Μαρτίου, οδεύει ο Dow Jones ο οποίος σημειώνει πτώση άνω των 1.500 μονάδων, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν σε ορισμένες πολιτείες, μετά τη λήξη του lockdown. 

Στις 21:47 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας γκρμίζεται κατά 1581.44 μονάδες (-5.86%) στις 25408.55 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, κινείται με πτώση 456.61 μονάδων (-4.56%), στις 9563.73 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500, ο οποίος αντιπροσωπεύει τις πεντακόσιες μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες και θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, κινείται μειωμένος κατά 164.93 μονάδες (-5.17%) στις 3025.21 μονάδες.

Η ψυχολογία στην αγορά δοκιμάζεται, καθώς οι έμποροι ζυγίζουν την πρόσφατη αύξηση των ασθενών από κορωνοϊό και των συγκρατημένων προβλέψεων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό το πράγμα θα καθυστερήσει περισσότερο από ό, τι πιθανώς είχε περάσει στην αγορά», δήλωσε ο Dan Deming, διευθύνων σύμβουλος της KKM Financial.

Οι ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν αυξηθεί καθώς οι πολιτείες των ΗΠΑ ωθούν στο «άνοιγμα». Το Τέξας ανακοίνωσε για τρεις συνεχόμενες ημέρες αύξηση των νοσηλευόμενων. Εννέα κομητείες της Καλιφόρνια αναφέρουν αύξηση νέων κρουσμάτων ή νοσηλεία επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Η υποστηρικτική νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν μπορεί να «αντισταθμίσει ένα σοβαρό δεύτερο κύμα κορωνοϊού», δήλωσε ο Dennis DeBusschere, αναλυτής της Evercore ISI. «Με την αύξηση των νέων κρουσμάτων σε Τέξας, Καλιφόρνια και Αριζόνα και τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η πρόσφατες διαμαρτυρίες θα τροφοδοτήσουν ένα κύμα λοιμώξεων, ο κίνδυνος μιας αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης έχει αυξηθεί. 

Ο πρώην Επίτροπος της FDA, Scott Gottlieb, δήλωσε ότι πολιτείες όπως η Αριζόνα και το Τέξας «ποτέ δεν αντιμετώπισαν πραγματικά το πρώτο κύμα». Πρόσθεσε: «Δεν είναι δεύτερο κύμα».

Συνολικά, οι περιπτώσεις κορωνοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για την πορεία του ΑΕΠ το 2020, αναμένοντας συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας κατά 6,5% το 2020. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αξιωματούχων της, τα επιτόκια θα παραμείνουν σε μηδενικά επίπεδα μέχρι το 2022. Η Κεντρική Τράπεζα παράλληλα προέβλεψε το ποσοστό ανεργίας στο 9,3% ως το τέλος του χρόνου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28