search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:54
MENU CLOSE

Πειραιάς: Το ΣτΕ «παγώνει» προσωρινά τα έργα της Κόσκο στην Πειραϊκή

12.06.2020 08:31
Πειραιάς: Το ΣτΕ «παγώνει» προσωρινά τα έργα της Κόσκο στην Πειραϊκή - Media

 

Με αποφάσή του την Πέμπτη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφάσισε την έκδοση προσωρινής διαταγής παύσης των εργασιών της Κόσκο στην Πειραϊκή, κάνοντας δεκτό το αίτημα κατοίκων, φορέων, εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων για παύση της βυθοκόρησης έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση στα δικαστήρια.

Έτσι τα έργα του κινεζικού κολοσσού, τα οποία είναι μέρος του συνολικότερου master plan που έχει καταθέσει για το λιμάνι του Πειραιά «παγώνουν» μέχρι νεωτέρας.

Συγκεκριμένα, με την χθεσινή του απόφαση, το ΣτΕ διατάσσει την προσωρινή διακοπή των έργων της Κόσκο στην Πειραϊκή, ακυρώνοντας πάραυτα σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών επενδύσεων, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και φυσικά του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά ετοιμάζονται για νέα μεγάλη συγκέντρωση-διαδήλωση ενάντια στα σχέδια της Κόσκο.

Μετά από μαζική σύσκεψη, που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 9 Ιουνίου στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα αποφασίστηκε η διοργάνωση μαζικής κινητοποίησης την Πέμπτη 25 Ιουνίου.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στο κέντρο του Πειραιά (πλατεία Κοραή) και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:53