search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:36
MENU CLOSE

Βάρκα με πρόσφυγες σε κίνδυνο ανοιχτά της Λέσβου – «Το λιμενικό βλέπει αλλά δεν επεμβαίνει», καταγγέλλει ΜΚΟ

13.06.2020 11:51
Βάρκα με πρόσφυγες σε κίνδυνο ανοιχτά της Λέσβου – «Το λιμενικό βλέπει αλλά δεν επεμβαίνει», καταγγέλλει ΜΚΟ - Media

 

Σε κίνδυνο βρίσκεται βάρκα στην οποίαν επιβαίνουν 32 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται μία έγκυος γυναίκα και 11 παιδιά.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ που διαχειρίζεται την υπηρεσία Alarmphone, δεχόμενη κλήσεις από άτομα που κινδυνεύουν στη θάλασσα, στο σημείο βρίσκεται σκάφος του ελληνικού λιμενικού το οποίο ωστόσο δεν προχωρά στη διάσωση των προσφύγων, οι οποίοι χρήζουν προστασίας και ιατρικής φροντίδας.

Από σχετική απόσταση παρακολουθεί, σύμφωνα με την καταγγελία, και σκάφος του τουρκικού λιμενικού, το οποίο ωστόσο δεν έχει δικαιοδοσία να επέμβει καθώς το περιστατικό φέρεται να λαμβάνει χώρα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η MKO Watch the Med καλεί «την κοινωνία των πολιτών να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε διασώσεις, και την Ευρώπη να σταματήσει να παρακολουθεί τους ανθρώπους να υποφέρουν. Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά αλλά η Ευρώπη παραμένει σιωπηλή», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15