search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:33
MENU CLOSE

Çaka Bey: Το απόρρητο τουρκικό σχέδιο για εισβολή στην Ελλάδα που έμεινε στο συρτάρι του Ερντογάν

15.06.2020 07:22
Λάδι στη φωτιά από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στη σημαία μας - Media

 

Προβληματισμό και μεγάλη αίσθηση έχει προκαλεί η αποκάλυψη της ιστοσελίδας Nordic Monitor, η οποία φέρνει στο φως τα σχέδια που είχαν εκπονήσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για εισβολή στην Ελλάδα.

Η Τουρκία έχει στα σκαριά έτοιμο σχέδιο με κωδικό όνομα του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα που δρούσε κατά τη Βυζαντινή εποχή.

Πρόκειται για τον Çaka Bey, ο οποίος από το 1088 μέχρι το 1091 κατέλαβε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Ρόδο κι άλλα ελληνικά νησιά.

Στο συρτάρι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπάρχουν τα απόρρητα σχέδια που αποκαλύπτει η ιστοσελίδα και το κείμενο υπογράφει ο γνωστός Τούρκος αντιστασιακός Abdullah Bozkurt.

Σύμφωνα με μια παρουσίαση που εκπονήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού της χώρας, η Τουρκία συνέταξε ένα σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi».

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, το έγγραφο είχε συνταχθεί στις 13 Ιουνίου του 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία μετά από έλεγχο μιας παλαιότερης έκδοσης (του σχεδίου εισβολής) και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα, τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν σε φάκελο για μία δικαστική υπόθεση.

Ο εισαγγελέας Serdar Coşkun, που είναι «καθεστωτικός» υπέπεσε σε ατόπημα, καθώς φέρεται να ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο.

Τα έγγραφα συλλέχθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του Γενικού Επιτελείου κατά τη διάρκεια έρευνας για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εισβολής κατά της χώρας μας, αποκαλύφθηκε ότι ανταλλάχθηκαν μεταξύ κορυφαίων διοικητών του Γενικού Επιτελείου καθώς χρησιμοποιούν ένα ασφαλές εσωτερικό σύστημα επικοινωνιών.

Ο Κοσκούν διέταξε τον στρατό να προωθήσει αντίγραφα όλων των μηνυμάτων για τους δύο προηγούμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφημένων, την 1η Αυγούστου 2016.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:32